Her kan du læse de spørgsmål, som øresundeksperterne tidligere har besvaret.
Hi - How many directors is required in an AB company (not public listed)? Is it possible to have only one director ?
Hej, vi er en dansk virksomhed der har et par spørgsmål angående vores svenske medarbejder. Vi er nemlig i tvivl om, hvordan og hvorledes vi skal forholde os. Hvordan er vi stillet som virksomhed, nu hvor vores medarbejder har barn syg? Hvilke regler gælder her? Er det de svenske eller de danske? Det skal siges at vores medarbejder er bosat i Stockholm og udelukkende udfører sine opgaver i Sverige. Men eftersom vi er en dansk virksomhed, er det så barnets første sygedag fri vi retter os efter eller gælder der noget helt andet? Vi håber at høre fra jer!
Hej øresundseksperter Vi er en mindre virksomhed, som er i gang med at tilknytte en ny medarbejder. Vores nye ansatte bor i Malmø og kommer til at pendle til vores kontor i København. Vores spørgsmål er derfor: Hvor betaler medarbejderen skat til? Og hvilken forskel vil det gøre, hvis medarbejderen på et tidspunkt flytter til København? Håber I kan hjælpe På forhånd tak!
Vi er et dansk selskab som ønsker en svensk filial med svensk moms nr. for at kunne lave indkøb i Sverige som et svensk selskab. Findes der selskaber som kan agere vært for en filial; dvs med adresse og det som kræves af andre formalia så man ikke behøver at etablere sig med kontor og medarbejdere?
Hej, vi har en langtidssygemeldt medarbejder i vores svenske selskab. det er indberettet til Forsäkringskasssen og lægen har indsendt lægeerklæring - skal vi så ikke udbetale løn til medarbejderen i perioden? Medarb. er sygemeldt i mere end 60 dage - må man tilbyde en anden stilling hvis man kommer overens ? kan lønnen reguleres / reduceres ved en anden stilling? Må man kontakte medarb. under sygdomsperioden? Ser frem til at høre fra dig.
Hej Kan I oplyse mig, hvorvidt man kan stifte et svensk AB, som har en direktør, der er dansk startsborger og bosiddende i Danmark. Selskabet skal have adresse i Sverige og også have et kontor i Sverige (formentlig Malmø)?
Hej Kan du hjælpe med om vi kan opsige en medarbejder i sin prøvetid, hvis personen er sygemeldt?
I Danmark er strenge regler for markedsføring og samtykke for at sende e-mails til kunder og partnere. Såfremt en dansk virksomhed sender en e-mail til en kunde eller partner i Sverige, er det da den danske markedsføringslov eller den svenske, som skal iagttages? Derudover, er samme strenge regler for samtykke gældende i Sverige? Man kan i Danmark ikke sende e-mails medmindre der er forudgående samtykke, der er tale om en servicemeddelelse eller kunden tidligere har købt tilsvarende produkt. På forhånd mange tak for hjælpen.
VI er ved at etablerer et dansk selskab og vil hører hvilke muligheder vi har for at benytte svensk personale og svenske biler i opstartsfasen. Hvilke regler skal vi forholde os til?
Hej, Vi påtænker at etablere et svensk AB. Aktierne ejes af vort danske selskab. Kræver dette en konto i en svensk bank, eller kan vi benytte en særskilt kont i vores nuværende danske bank? BH
Vi har et par svenske medarbejdere, bosat i Sverige, som er ansat af os i Danmark og bliver sendt ud på opgaver i Danmark, Norge og Sverige. Vores medarbejder var fra maj 21 til maj 22 dækket af A1 Social Sikring i Sverige. Hvordanafregnes det imellem Sverige og Danmark, er det noget vi som virksomhed er involveret i?
Hej, Vi er pt. igang med at ansætte en svensk medarbejder (bosiddende i Helsingborg) på en dansk ansættelseskontrakt. Planen er, at hun skal varetage vores B2B salg til engros kunder i Sverige (tøjsalg). Vi er i tvivl om hvorvidt vi kan undgå at oprette et fast driftsted og derved betale SKAT til Sverige - optimalt ønsker vi kun at foretage momsregistering. Vedkommende er OK med at vi følger Dansk Funktionærlov og at Dansk Lov generelt er gældende. Kan vi undgå at oprette et Fast Drifstted og betale SKAT separat til SE? Det vil give os meget ekstra administration.
Hej Jeg er købt et svensk selskab. Det har nu vist sig at jeg slet ikke har brug for det. Der har aldrig været aktivitet i selskabet eller ansatte mv. Der er heller ikke gæld i selskabet. Det er helt tomt. Hvordan kommer jeg af med det. Det skal bare lukkes. Hvad vil være den billigste fremgangsmåde? På forhånd tak. Hilsen Helle
I understand that a pension fee of 7% of gross earned income, is payable by the employee, but the fee is normally fully tax creditable on the employee’s tax return (i.e. the effective cost for the employee is normally nil). Is this also the case if the employee qualifies for SINK taxation (lives in Denmark but commutes daily to Sweden), or will the employee have to pay the 7% contribution on top of the 25 gross SINK tax?
Hej Vi har en svensk statsborger, som arbejder i vores danske virksomhed. Hun udfører 20% af arbejdet fra vores kontor i Danmark, og de sidste 80% sker fra hendes bopæl i Sverige. Vi har derfor opdelt hendes løn med 20% dansk skattepligtig, og 80% svensk skattepligtig, hvor hun opkræves 30% svensk skat. Men vi har brug for at blive guidet til den korrekte blanket eller lign. så vi som dansk virksomhed kan blive oprettet hos SKatteverket, og oplyse om den svenske borgers indtægt, så vi kan indbetale den svenske skat. Har i mulighed for at oplyse os om processen herfra og hvilken/hvilke blanketter som skal udfyldes, så vi kan blive oprettet hos Skatteverket? - Men selvfølgelig også kommenterer på ovenstående, såfremt vi har misforstået den dansk/svenske aftale. Tak for det
Hi, I have a longterm EU residency from Italy and now got my residence permit from sweden, currently living in Malmö. I am getting a job in Copenhagen by a Swedish Company. They said that they have a contract with Danish company to which they provide services. According to them a swedish company’s employees can go there and perform their job in Denmark and employee don’t need to apply for work permit in Denmark. Can you please confirm if I am allowed to work for Swedish company operating in Denmark? They don’t have any base in Denmark. They operate from Malmö. Please let me know if it’s possible to work in Copenhagen for a Swedish company?
Hej, Jeg har haft snakket lidt frem og tilbage med nogen bekendte om, at man kan stifte selskab i Sverige og den vej få en Dansk erhvervskonto. Jeg syntes ikke rigtigt, at jeg kan finde nogen svar på internettet, men ville lige høre om det er rigtigt? Hvis ja, hvordan fungere det, og hvad ligger priserne på i forhold til, hvis man stifte selskabet i sverige, registrering af selskabet osv osv? Det er nemlig svært, at få en Dansk erhvervskonto i danmark, som nystartet virksomhed (ihvertfald for mig) og hvis der findes en anden mulighed, så vil jeg gerne hører mere om pris og hvor længe det i gennemsnit tager for processen.
Hej Øresundseksperter Jeg har et spørgsmål vedrørende afskedigelse i Sverige. Når jeg læser Lag (1982:80) om anställningsskydd står der at man blot skal afskedige inden prøvetidens udløb, men på verksamt.se læser jeg at det skal ske 2 uger før udløb af prøvetiden. Hvad skal jeg rette mig efter? Vi er ikke underlagt overenskomst. Er der andre ting jeg skal være opmærksomme på ved afskedigelse? Noget der adskiller sig fra de danske regler. Jeg vil sætte pris på et hurtigt svar, da prøvetidsudløbet nærmer sig. På forhånd tak!
Hej. Vi er et dansk selskab som har 2 svenske statsborgere ansat på vores filial i Sverige. De er altså ansat i det danske selskab - men på svenske vilkår, med lønudbetaling i Sverige. Nu har den ene sælger fortalt at hun gerne vil noget andet, og har i den forbindelse spurgt, om vi kan fyre hende. Er der noget vi skal være opmærksom på, inden vi siger ja til det? Eller vil det være bedst for os, at hun selv siger op? Med venlig hilsen og tak
Hej, jeg har et svenskt enkeltmands-agenturfirma (AB) og er bosiddende i SE. Jeg er dansk statsborger og overvejer af personlige grunde at flytte tilbage til DK. I den forbindelse er der mange overvejelser: Hvis jeg flytter min private adresse til DK, kan det så anbefales at beholde firmaet i SE, eller vil det være bedre at lukke ned i SE, åbne nyt firma i DK og lægge firmaet i SE døbt i 5 år? Jeg har også min pension at tænke på, kapitalen som står i mit SE holding selskab, samt et salg af mit firma indenfor 5-10 år. Hvis I kan rådgive her eller være sparringspartner, vil det være super. Ser frem til at høre fra jer. På forhånd tak!
Er det muligt at få en kopi af eller downloade "kollektivaftalen" for ufaglærte?
Jeg har forsøgt at undersøge, hvordan jeg fastsætter en løn for medarbejder i Sverige. Så vidt jeg har læst mig frem til, er der ikke nogen mindsteløn, men nogen gange en sats, der er aftalt af "kollektivavtal". Mine spørgsmål er derfor: 1. Skal man som virksomhed være medlem af en arbejdsgiverorganisation? 2. Hvis ikke: Udfra hvilke parametre fastsætter man så løn, når det primært drejer sig om ufaglært arbejdskraft? På forhånd tak for hjælpen.
Skal vores svenske medarbejder være omfattet af en svensk arbejdsskadeforsikring, hvis han/hun kun arbejder for os (men hjemmefra)? SKal han/hun være tilmeldt dansk a-kasse?
God aften, Har en anställd för bearbetning av den danska marknaden. Han har icke uppnått några mål under lång tid samt fått skriftliga varningar för brister i tjänsteleverans, och den senaste på grund av att han publikt marknadsfört sitt eget selskap via LinkedIn. Han är ansatt 100% av oss, leverans av försäljning är långt under uppsatta mål. Jag önskar säga upp honom och tänker mig att erbjuda honom 2 månadslöner. Går det?
Hej. Vi er et entreprise og har montageaktiviteter i Sverige. Alle vore medarbejdere er ansat i Danmark, bor i Danmark og betaler skat i Danmark. For at få ID06 har vi været nødt til at blive F-skatteregistreret. Nu får jeg så en inkomstdeklaration 2. Virksomheden betaler jo skat, moms m.v. i DK. Kan vi søge om noget fritagelse eller hvad sker der rent skattemæssigt?
Kære Øresundseksperter, Vi er en medievirksomhed, der bl.a. sælger annoncer til egne medier. Et af medierne udkommer i Skandinavien, og hertil står vi nu overfor at indlede et samarbejde med en sælger i Sverige på freelance basis. Således vil sælgeren (som er indehaver af en lille annoncevirksomhed i Sverige) kun få udbetalt ren provision af den omsætning, som vedkommende sælger for til dette medie. Er der nogle forhold, som vi skal være opmærksomme på ved en sådan freelance-aftale? Er vi forpligtet til noget som helst ved en ren freelance aftale? Må vi skrive ind at %-sats for provision kan genforhandles hvert år? Hvis vi afslutter samarbejdet efter fx 1 år, kan vi så risikere at skulle udbetale kompensation for at sælgeren kan påstå at have opbygget markedet i Sverige - på trods af kun at være freelance? Pft mange tak for hjælpen og god service!!
Hej, Vi har brug for råd og vejledning i forhold til annoncering af et dansk firma der importerer vin, direkte fra vinbonde og sender til forbruger. Vi er opmærksomme på der er regler for annoncering vedr. alkohol og Systembolaget. Men hvor finder vi dem og hvordan forholder vi os til dem, så vi holder os inde for lovgivningen? På forhånd tak
Hej, jeg er i dialog med et udenlandsk selskab etableret i Sverige. Kan jeg indtræde som direktør/CEO i det svenske selskab selvom jeg er bosiddende i Danmark? PFT
We are looking to employ a Swedish resident in Denmark (she will work as a full-time recruiter at our Copenhagen office but continue living in Sweden). I understand we can use our Danish employment contract? Do we need to register the company in Sweden (momsregistrering) - since we're not doing business in Sweden at all?
Hej, Vi overvejer at ansætte en sælger på konsulentbasis i Sverige. Konsulenten vil oprette sit eget firma og arbejde for os på deltid dvs. ca. 20 timer om ugen. Aflønning er et fast beløb per måned + kommission som faktureres til vores svenske datterselskab. Vi har aftalt at konsulentkontrakten kan opsiges med 1 måneds varsel. Overfor kunderne vil han præsentere sig som salgskonsulent for vores virksomhed og han vil få en virksomhedsmail, som han kan kommunikere med kunderne på. Er der risiko i den svenske lovgivning for, at i forbindelse med en mulig opsigelse af samarbejde, at eftersom konsulenten kun arbejder som konsulent for os, så skal opsigelsen være jf. funktionærlovgivningen i stedet? Er der nogen tidsbegrænsning for, hvor lang tid konsulenten kan arbejde for os? Jeg ser frem til at modtage jeres svar.
Hej Eksperter Jeg driver virksomhed i Danmark og vil ansætte en medarbejder, der bor i Malmø og kan sidde på hjemmekontor eller lejet kontorplads i kontorfællesskab 3 dage om ugen. Da hun vil være mere end 50% i Sverige, forstår jeg, at hun falder ind under svensk skat og arbejdsgiver afgift. Vi skal således betale 19,8% i arbejdsgiverafgift på toppen af den fastsatte løn. Spørgsmål: A) Indeholder de 19,8% Pensionsbidrag? B) Hvis ja, hvor meget? C) Hvis nej, er vi forpligtet til at indbetale arbejdsgiver pensionsbidrag også eller er dette op til forhandling?
Kære Øresundseksperterne, Vi er en dansk virksomhed som sælger annoncer i Sverige. Det gør vi nu og har gjort det længe. Annoncerne købes af svenske virksomheder og annoncerne findes på et site som er ejet i Danmark. Vi ansætter en svensk medarbejder til at sælge annoncerne fra sin bopæl. Skal vi have registreret vores virksomhed for at gøre det? Og hvordan gør vi det? Hvilke blanketter skal sendes til hvem? Hvordan skal vi gøre?
Hi, We need some advise on holding company structures and operational company with external investors. Background: We are three founders of a tech-startup (2 in DK and 1 in SE). We will receive an investment from a swedish fund in coming weeks, and in return they will get an equity share in our future company. 1 of the founders in DK is from Hungary (EU), and the other is from Mexico (on a 3 year permit), and I am swedish citizen living in Sweden. 1. Holding company structure We plan to setup a separate holding company for each founder, currently proposed 2 in DK, for each DK founder, and 1 in SE for swedish founder. 2. Operating company structure Our holding companies (2 from DK, 1 from SE) would then start a limited company (AB) in sweden, where the fund would get part of the equity from an investment made. Operations and sales would be in this company, our initial target market would be the Nordics. Salaries and other costs would be paid from this company. Do you see any issues or pointers to above suggested process?
Jeg overvejer at overtage et firma i Malmø. Har et lignende selskab i DK. Kan jeg sende en af mine medarbejdere, som vil blive aflønnet i mit danske selskab, over for at arbejde i det svenske selskab. Derefter fakturere arbejdstiden som konsulenttimer til det svenske selskab. Hun vil være eneste medarbejder. Eller skal hun ansættes af det svenske firma?
Hej Jeg er tilbudt stilling i en svensk virksomhed, hvor jeg bliver boende i Danmark. Jeg vil fortrinsvis have kontakt til mulige/kommende kunder i Danmark samt kommende/nuværende kunder i Norden. Jeg vil arbejde hjemmefra. Der vil være måske 50 rejsedage udenfor Danmark om året. Hvor skal jeg beskattes? Og hvem kan svare på det? SKAT kan ikke ;-) Hvem kan rådgive mig i dette?
Hej Vi har en dansk medarbejder som er flyttet til Sverige (hans kone er svensk) og vi er blevet gjort opmærksom på at vi derfor skal oprette et svensk datterselskab for at aflønne ham korrekt og at vi som arbejdsgiver skal afregne de sociale omkostninger til den svenske stat. Kan det være rigtigt og er det den nemmeste ansættelsesmæssige løsning?
Hej, När vi har ett svenskt företag med en anställd i Danmark, som båda bor och jobbar i Danmark, då måste hen ju betala in skatter och avgifter till danska skattemyndighetet, för att hen är socialförsäkrad i Danmark. Men måste det svenska företaget fortfarande betala arbetsgivaravgifter till skatteverket för den danska anställde?
Hej, Vi er et dansk selskab som er ved at ansætte en sælger der bor i Sverige (og skal arbejde i Sverige), men jeg har svært ved at få et overblik over, hvad man som arbejdsgiver skal betale vedr. Pension, Forsikring etc. Her tænker jeg bl.a. på "SLÖS", "ITP" og øvrige sociale bidrag. Håber at du kan hjælpe mig. På forhånd tak
A Danish company have a group of employees working for us in DK, but living in Sweden (both Danes, Swedes and third country nationals). These employees should be covered by the Øresund rules (still pending approval) and thus 100% taxable of salary in DK as they spend more than 50% of time in DK, however with the economic employer rules, we wonder how we should proceed in SE in this regard? Are registration as a company really needed in Sweden as taxes are not due in Sweden according to the Øresundrules? What is the best approach?
Jeg er bosat i DK. Har svensk personnummer, da jeg tidligere har boet i Sverige. Har ingen svensk id- handling. Hvordan opretter jeg et svensk ab, når jeg ingen BankID har? Har behov af det når jeg vil oprette svensk företagskonto i bankerne! Da jeg jo har behov for både erhvervskonto og bankintyg fra banken. Ved at jeg kan oprette et ab på verksamt.se uden BankID. Problemet er banken. Hvad gør jeg?
Hej, Min virksomhed er momsregistreret og registreret som både importør og eksportør i Danmark. Vi laver opgaver i både Danmark, Sverige, Norge og Finland. Primært Danmark og Sverige. Når vi skal udføre en opgave kommer en stor del af varerne vi anvender direkte fra UK til den byggeplads, hvor det skal anvendes. Jeg har i den forbindelse en række spørgsmål: - Når vi udfører en opgave i Sverige, typisk for privatpersoner, er det da korrekt at fakturere slutkunden i Sverige (B2C) fra dansk CVR nummer med dansk moms? - Når vi importerer fra UK direkte til Sverige, som dansk virksomhed, må vi da være registreret som importør også i Sverige? - Vi har siden Brexit lavet én import til Sverige fra UK og er blevet pålagt at betale moms af importen til Sverige (det er B2B import). Er det korrekt? Det er speditøren der har afregnet for momsen indtil nu, og nu vil de sende regningen videre til os, men jeg mener ikke at det er korrekt, at der har været opkrævet moms i første omgang. Bonusinfo: Vi har også svensk momsnummer og har kun anvendt det få gange, primært i forbindelse med at kunder har søgt ROT-avdrag for håndværker-delen af vores arbejde, hvorfor vi har faktureret på baggrund af svensk organisationsnummer og med svensk moms. Jeg ser frem til at høre fra jer,
Til rette vedkommende hos Øresundseksperterne. Vi er en dansk virksomhed (A/S) som har et svensk datterselskab (A/B) med 12 ansatte. Vi har ansat en ny medarbejder pr. 1.2.2020 som tiltag til at øge vores salg og vinde markedsandele i Sverige. Det er ikke lykkes at skabe øget salg til selskabet for denne salgsmedarbejder, hvorfor vi må afskedige denne salgsmedarbejder igen. Hvordan gør vi det korrekt i henhold til svensk ansættelsesret? Formkrav, særlig formulering og processen. Kan I hjælpe med det? Mange tak.
Hej. Vi er en dansk virksomhed, som har en sælger ansat, der arbejder hjemmefra i Sverige. Han er lønnet fra Danmark. Bør vi alligevel have et selskab i Sverige - og i så fald hvorfor?
Hej, Vi ønsker at vores danske virksomhed, skal rekruttere til Sverige, derfor har vi følgende spørgsmål: Alt administrativt skal foregå i Danmark, men: - Hvordan starter vi op i Sverige, og hvad skal vi være opmærksomme på? Vi har Rumænske/Polske/Lithaunske medarbejdere, ansat på dansk kontrakt, i dansk firma, men udfører arbejde i Sverige: - Skal de registreres, samt hvor? - Hvor registrerer vi os? Jeg tror det var det for nu. Tak på forhånd
Hej, Jeg har en forespørgsel omkring registrering af virksomhed i Danmark. Vi ønsker at komme ind på det svenske marked. Vi ønsker at have et dansk selskab, med aktivitet i Sverige. Hvor skal vi registrere medarbejdere samt firma? Kan i hjælpe med dette? På forhånd tak.
Jeg har planer om at etablere et dansk holdingselskab som skal eje et dansk driftsselskab samt yderligere også købe en andel af et svensk selskab. Kan det lade sig gøre?
Hej Øresunddirekt! Vi er en dansk virksomhed, som påtænker at ansætte en svensk medarbejder bosat i Sverige. Han skal arbejde på det svenske marked for os. Vi har et spørgsmål i forbindelse med "Firmapension (Tjänstepension) – for ansatte i Sverige". Er det noget, som vi som dansk virksomhed kan tegne, og hvordan foregår det? På forhånd tak.
Hello. I have a friend with a small company in Denmark. He is looking for employees and has found five in Sweden that he would like to hire full time ASAP. All five are refugees from Syria, but they all have permission to stay in Sweden. As I understand the law, they need a work permission before they can sign a contract with the danish company. I have contacted SIRI in Denmark, but they can’t answer me what the procedure is regarding this issue, because the employees ain’t from Europe. I have also contacted the danish immigration department, but they say I need to contact the Swedish authorities. But who should I contact and what is the procedure? How can we apply for work permission: Is it the Swedish employees or is it the danish company? I’m looking forward to your respond.
Hej, Vi er et globalt IT firma, der netop har ansat vores første medarbejder i Sverige. Vi er igang med at finde ud af hvilke forsikringer, vi skal tegne, for at han er dækket som han skal. Og det samme gælder pensionsordning. Hvordan er det med health insurance, er det noget som vi som firma tegner eller er det en del af pensionsordningen som i DK? I må meget gerne forklare hvad markedspraksis er i Sverige. På forhånd mange tak.
Vi påtænker at oprette et Trading firma i Sverige, da vi køber mange fabriksnye biler hos forhandlere / Bil importører i Sverige, hvor bilerne SKAL faktureres og registreres til en svensk kunde før den kan sælges videre til vores danske selskab. Så det er en filial af vores danske selskab vi gerne vil have oprettet. Kan I hjælpe med dette? Eventuelt med Adresse i Sverige? Hvad koster det at oprette sådan en filial af det danske selskab - og er det et krav, at der er svensk adresse? Hvor hurtigt kan vi få oprettet dette?
Hej! Jeg er revisor for ett danskt bolag der ligger nær Helsingør. I forbindelse med restriktioner ved Covid 19 har flere ansatte der bor i Sverige arbejdet hjemmefra og det vil sige i mere end 3 måneder. Den dispensationsordning (Øresundsaftalen), der går på ikke at blive omfattet af social sikring, er den stadig aktuel? Er der sat en dato på hvornår den ophører? Er det muligt at få et myndighedssvar på, at det er er i orden at medarbejdere arbejder hjemme i Sverige uden konsekvenser for den danske virksomhed?
Hej, Jeg har arbejdet i Sverige i en årrække, men er nu tilbage i Danmark. I den forbindelse vil jeg gerne høre, om det er muligt at trække min svenske arbejdsgiverbetalte pension til Danmark, så jeg kan have al min pension samlet det samme sted. Er det noget I har erfaring i? Tak.
Hej, Vores firma med logistik tjenester vil gerne starte arbejde i Sverige, Malmø. Derfor er vi meget interesset, hvordan skal vi registrere vores virksomhed i Sverige. Vores administrative medarbejder vil blive i Danmark, og det vil kun være vores chauffør, som vil køre derud. Kan I give lidt info omkring det? På forhånd tak.
Hej, Vi er et dansk selskab, der leverer ventilationsanlæg til landbruget (primært kylllinge- og kvægfarme). Ventilationsanlægget er udelukkende til brug for produktionen af dyr og ikke for bygningens skyld. Det kan være i nybyggeri eller eksisterende byggeri. I forbindelse med, at vi har søgt om tilbagebetaling af svensk moms for 2019, har vi fået følgende afgørelse: Afslag på tilbagebetaling af betalt svensk moms: Skatteverket anser installationen som en del af byggeriet. Skatteverket skriver, at det måske indebærer registrering af merværdiskat i SE mv. Jeg er ikke god til at læse svensk og har heller ikke kendskab til det svenske regelsæt. Hvordan skal vi forholde os? Jeg fremsender gerne afgørelsen, hvis I vil læse den. På forhånd tak.
Hej Vi er en mindre dansk servicevirksomhed, som gerne vil oprette en svensk filial. På Bolagsverkets hjemmeside og i registreringsformular 887, står det at man skal have en adresse i Sverige. Vi har ingen adresse i Sverige. Hvilke mulige løsninger er der på dette? Vi er på nuværende tidspunkt ikke interesserede i at have fast kontor i Sverige.
Hej Øresundseksperterne, Vi er en dansk transportvirksomhed, som gerne vil ansætte en svensk Key Account Manager, som skal arbejde i Sverige ud fra et kontorhotel, da vi ikke selv har selskab i Sverige. Hvilke ting skal vi overveje/tænke på: Skal vores nye medarbejder ansættes på dansk eller svensk kontrakt? Er der specielle forhold omkring prøvetid og opsigelses regler? Vi tænker at lønpakken skal indeholde løn, pension og firmabil. Er der noget specielt vi skal på tænke her? Og hvordan gør vi med skat: af hvem og hvor betales det? Håber I kan give mig lidt oplysninger, og takker på forhånd og rigtig god weekend. Mvh Flemming
Goddag. Spørgsmålet er: dansk virksomhed (forhandler af brugt it udstyr) der planlægger at åbne svensk webshop. Er der undtagelser i forhold til GDPR, eller særlige svenske regler vi skal være opmærksomme på? Mange tak.
Kære Johan I øjeblikket driver jeg sammen med min partner en dansk webshopvirksomhed. Vi har et ønske om at ekspandere virksomheden til Sverige og ønsker lidt råd og vejledning hertil. Vi ønsker at oprette et separat svensk AB selskab, hvor bogholderi, skat mv., køres direkte igennem. Virksomheden vil ikke have nogen fast adresse i Sverige, da varene sendes ud direkte fra vores danske distributionscenter. Skal vi benytte os af blanket SKV 4632 eller SKV 4632b? Eller måske noget helt tredje? Når blanketten (SKV 4632 el. SKV 4632b) er udfyldt, fremsendes vores svenske moms og/el. virksomhedsnummer umildbart efter, eller er der andet, vi skal tage hensyn til derefter, før vi kan påbegynde drift? Når det svenske AB firma er oprettet og vi engang skal betale moms, hvordan fungerer det så, og hvor indsender man hhv. moms og virksomhedsskat?
Hej. Jeg skal flytte til sverige, og i den forbindelse vil min svoger gerne låne mig en af hans biler. Må jeg gerne køre i den og benytte den i længere tid, selv om jeg har adresse i sverige, indtil jeg har råd til at købe min egen?
Hej, Jeg er en dansk producent af husholdningsprodukter til køkken og bad. Vi har solgt vores produkter de sidste 12 år i de fleste europæiske lande. Vi har sidste år fået en ny svensk kunde, som har skabt rigtig gode resultater på det svenske marked. Vi taler om at udvikle samarbejdet og overvejer et 50/50 ejet salgsselskab, som skal stå for BTB salg i norden og på sigt resten af EU (og måske videre endnu). Selskabet vil ikke have medarbejdere, men skal give en fælles platform at lave indsatser fra. Hvilke fordele og ulemper er der i, at selskabet er registreret i enten Danmark eller Sverige?
Hej, jeg er begyndt på nyt arbejde den 1 feb 2021 for en svensk virkshomhed, men arbejder pt. fra mit hjemmekontor i Danmark. Jeg kommer under 2021 også at gå ind som medejer (25%) i aktieselskabet (AB) som kun har virksomhed og opgaver i Sverige. Er der nogen specielle regler som gælder her? Vores redovisningskonsult i Sverige siger at vi behöver åbne en dansk avdelning, kan det stemme?
Hej! Jeg har to spørgsmål: 1. Jeg vil ansætte en svensker med bopæl i Malmö. Skal jeg registreres som arbejdsgiver i Sverige eller kan vi bare afregne hans skat i Sverige? Jeg har hørt man skal registreres som et "No Permanent Establishment". 2. Hvis han er 50% af tiden i Danmark, hvordan kan vi rent compliance-mæssigt bevise at han tager toget 2-3 gange om ugen?
Vi er et dansk vikarbureau som udlejer udenlandsk arbejdskraft - især fra Rumænien. Vi har en kunde i Dk som vi har samarbejdet med i mange år på el-området. Du spørger til om vi kan hjælpe dem med at levere mandskab (vikarer) til dem, da de skal udføre et projekt i Sverige og ønsker at medtage vores rumænske vikarer med til dette projekt. Hvordan kan vi gribe det an? Kræver det, at vores virksomhed åbner en afdeling i Sverige for at håndtere lønninger osv? Kræver det, at vi indgår en aftale omkring overenskomster i Sverige? Jeg ser frem til at høre fra jer.
Vi er et dansk firma som skal starte et svensk selskab op i Sverige. Vi ansætter derfor en svensk person som ansvarlig, og han får også nogle ejerandele i firmaet. Jeg har lidt svært ved at finde ud af de samlede udgifter ud over lønnen. De sociale afgifter er på 32 %, men hvad indgår i disse afgifter? Jeg kan se, at der er alderspension inkluderet i de 32 %, men er det normalt at medarbejderen skal have yderligere pension, som vi som firma betaler? Har I også feriepenge i Sverige? Hvis ja, hvor meget?
Hi, I work for a company in Copenhagen and we are considering hiring a new employee who is a British citizen and can only relocate in 2021. We would like him to work for the company in Denmark (as we do not have a Swedish office) and he would like to live with his fiance in Sweden (Malmo or Stockholm). Is this possible? If so - in which countries would he need a work visa / residence visa?
Jeg står for at få en tidsbestemt kontrakt med en større svensk virksomhed, men jeg kender ikke til reglerne og vilkårerne. - Hvordan er løn niveauet i Sverige i forhold til i Danmark? - Skal jeg betale skat i Sverige, når jeg forbliver bosiddende i Danmark? Jeg kommer til at arbejde hjemme 7 dage og i Sverige 3 dage. på en 14 dages periode. - Kan jeg trække befordring fra for min kørsel til og fra arbejdspladsen? - Hvordan er det med virksomhedsbetalt af pension i svenske virksomheder, når det i Danmark typisk hedder 8/4 % arbg./ansat? - Er der noget der hedder sundhedssikring?
Kan man opbevare svensk regnskabsmateriale electronisk og i udlandet?
Hej! Vi är en nyetablerad dansk konsulentverksamhet, som snart ska skicka vår första faktura till en svensk samarbetspartner. Avtalat belopp är 20 000 SEK ex moms, men vi har precis läst oss till att vi inte kan lägga till moms eftersom det rör handel med Sverige - stämmer detta? Vad betyder det i så fall för totalbeloppet? Kommer vi att behöva betala momsen själva på den danska sidan, och ska därför lägga till pengar på fakturan? Är det andra saker vi borde tänka på kring samarbeten i Sverige i framtiden? Tack på förhand!
Hej, Jeg har et spørgsmål vedr. refusion af moms: Jeg har et dansk momsregisteret firma, hvor jeg har bedt et svensk firma om at levere nogle varer til et andet svensk firma. Jeg har herefter modtaget en faktura fra leverandøren af varerne, som er pålagt svensk moms, eftersom varerne aldrig har forladt Sverige. Jeg fakturerer derefter den svenske kunde med en faktura, der hverken er blevet pålagt dansk eller svensk moms. Er det muligt for mig at få refunderet den svenske moms uden at etablere et firma i Sverige? Altså kan mit danske firma være momsregisteret i Sverige, men ikke have hverken firma eller adresse i landet?
Jeg startede en enkeltmandsvirksomhed sidste år, da jeg boede i Danmark. Jeg er nu flyttet til Malmö, hvor jeg studerer. Jeg arbejder stadig sommetider i København, og får udbetalt min løn via min virksomhed. Kan jeg flytte adressen på min virksomhed fra Danmark til Sverige?
Jeg har et spørgsmål vedrørende ansættelse hos en svensk virksomhed, med ansvar for salg i Danmark. Hvordan er reglerne, skat, pension, socialsikring, ferie m.m. når en dansker med bopæl i Danmark, ansættes af en svensk virksomhed?
Jeg vil gerne spørge til hvilke aftaler/forhold/krav mm. der skal være på plads ved ansættelse af en svensk medarbejder, der er bosiddende i Sverige og også skal udføre sit fulde job i Sverige for en dansk virksomhed. Vedkommende skal ikke på noget tidspunkt møde ind hos den danske virksomhed i Danmark.
Jeg har en webshop med vin i Danmark. Jeg har nogle venner der er bosiddende i Nordsverige, som gerne vil have noget vin tilsendt. Kan jeg gøre det? Skal jeg betale svensk moms og punktskatter? Hvordan gør jeg det?
Jeg overvejer at ansætte en svensk sælger, til at varetage salgsarbejde i Sverige. Hvordan er reglerne omkring opsigelse, gælder danske regler, eller svenske, som jeg forstå det er de svenske regler meget vanskelige, i forhold til Danmark. Vi ville i givet fald fakturere kunderne direkte. Normalt i henhold til EU regler, tillægges en ydelse imellem 2 EU lande ikke moms, er det korrekt i dette tilfælde. Teknisk eksportere vi fra Danmark. På forhånd tak.
Jeg overvejer at lave en konsulentkontrakt med en svensker bosat i Sverige. Arbejdet er salg og kundekontakt i Sverige og Norge. Firmaet er et dansk A/S, som allerede har forretning og kunder i Sverige. Kan man lave en konsulentaftale med fast honorar og bonusaftale i fx 1 år? Hvad med social skat og pension?
Hej Vi har brug for at ansætte et par kundeservice medarbejdere, til at dække det svenske marked. De skal arbejde i Danmark, men have med svenske kunder at gøre. Så derfor vil vi gerne lave en danske kontrakt, men hvor de følger de svenske helligdage, og ikke de danske. Er det muligt? På forhånd tak Torben
Hej, Vi har en proaktiv dækgrossist virksomhed, som beskæftiger sig med at sælge bildæk udelukkende til (B2B) værksteder, dækcentre og bilforhandlere. Med direkte indkøb fra anerkendte dækproducenter, er vi i stand til at sælge bildæk til Danmarks absolut mest konkurrencedygtige priser. Ydermere er vi de hurtigste på markedet med vores leveringer grundet vores to strategiske lager lokaliteter i Danmark. Vi har nu efterhånden skabt en relativ lille men stærk kundebase i Sverige. Men vi oplever store udfordringer med leverancer, da vi har begrænset antal varevogne og plads. Derfor har vi gjort overvejelser om at etablere et mindre konsignationslager i Sverige, hvilket vil resultere i langt mere effektiv og mindre omkostningsfuld forretningsgang.
Jeg har et eenmandskonsulentfirma med CVR i DK. Jeg har fået en opgave for et svensk firma i Lund, og en del af arbejdet vil blive udført i Lund (resten online). Jeg er klar over at jeg ikke skal fakturere moms, men skrive "reverse charge" på faktura og jeg skal ha en A1 så jeg kan vise at jeg er dækket mht sociale ydelser mm i DK. Mine svenske kontakter siger at jeg skal ansøge om at blive godkendt til "F-skatt". Som jeg har forstået det, er det IKKE nødvendigt så længe jeg IKKE har "fast driftställe" i Sverige. Hvad er korrekt?
Jeg forhandler et produkt til lystbåde og vil gerne ind på det svenske marked. Evt. deltage i messer i Sverige men ellers er forretningen en webshop og B2B handel registreret i Danmark, og jeg påtænker ikke at åbne forretning i Sverige. Jeg skal anmelde produktet på kemi.se, men skal jeg også oprette mig som virksomhed i Sverige, selv om jeg sælger fra Danmark og i bekræftende fald er der omkostninger forbundet med det? Jeg kan jo godt promovere mig via Facebook og anden annoncering i Sverige, og så 'bare' sælge via webshoppen, men da jeg håber på store mængder, vil jeg gerne være sikker på at gøre det korrekt.
Jag har 2 butikker i Danmark (CVR) og kunne godt tænke mig at høre muligheden for en pop-up shop i Sverige (evt. med mulighed for at åbne fast butik). Hvilke tilladelser og hvor skal de søges henne?
Hvad findes der af finansielle støtteordninger fra det offentlige / business angels i Sverige, hvis jeg vil lave et AB i Sverige? ( I DK er der fx. Vækstfonden).
Hvad siger den svenske bogføringslov om opbevaringslængde? 5 år som den danske?
Hej Vi er en lille dansk virksomhed,som laver DNA kønstest på fugle. Dette foregår ved at kunden sender os fjer pr post - og vi laver testen og giver svar pr email. Vi vil gerne tilbyde denne service til de svenske fuglefolk, og har derfor brug for en bank konto i Sverige som de svenske kunder kan betale til. Hvordan skal vi registreres for, som dansk virksomhed, at kunne oprette en erhvervskonto i en svensk bank, uden nogen svensk adresse ?
Kan jeg hyrer en svensk bosiddende konsulent til et seminar i Danmark. Og hvis ja, hvilke papirer skal vedkommende have med sig?
Min danska arbetsgivare skulle behöva information angående arbetsgivarintyg. Skulle ni kunna förklara vad det är och vilken information som finns med i det?
Hvad skal et dansk selskab betale i løn under barselsperioden både før og efter fødsel? Skal selskabet søge refusion for barsel eller skal medarbejder selv søge?
Hvordan er den danske virksomhed stillet i forhold til at medarbejderen er blevet gravid, kan den danske virksomhed søge om barselspenge i Sverige og hvor gør man det?
Hej vi er en virksomhed i Danmark, som har 2 svenske statsborgere ansat, de svenske statsborgere bor og arbejder i Sverige. På virksomheden i Danmark indförer vi arbejdsfordeling hvor personalet skiftesvis arbejder og er ledig hver anden uge de näste 13 uger. således får medarbejderne lön i ugerene som de arbejder og dagpenge fra A-kassen de uger hvor de er ledige. Hvordan får vi vores to svenske kolleger med på ordningen, og hvilke muligheder har de for supplerende dagpenge ?
Hej Øresundseksperter, Vi er en lille dansk virksomhed med 4 ansatte i Danmark. Vi ønsker at ansætte en svensk sælger på deltid ca. 2 dage om ugen, medarbejderen bor og arbejder i Sverige. Vi skal ikke have et kontor i Sverige, men medarbejderen skal køre ud til nye kunder for at sælge og præsenterer vores produkter. Hvordan kan vi ansætte medarbejderen og hvad skal vi være opmærksom på? Skal vi registreres i Sverige eller kan vi håndtere det hele fra Danmark?
Hvordan kan jeg åbne et selskab og investere i ejendomme, som skal renoveres og derefter udlejes. Jeg er interesseret i Gøteborg og omegn. Jeg har en del kapital opsparet, men jeg vil gerne have et lån. Jeg vil ikke flytte til Sverige, da jeg har en permanent opholdstilladelse i Danmark og har boet i Danmark i mange år. Kan jeg åbne et selskab via samordningsnummer? Jeg kunne tænke mig et Aps, som vi kender det i Danmark.
Hej, Vi starter op i Sverige, og har indtil nu kun solgt vare der til - men vi står og skal til at ansætte en svensk sælger i Sverige. Hvad skal vi være opmærksomme på her ? Vedkommende kommer til at blive ansat på en dansk kontrakt med egen bil og eget kontor. Det betyder også vedkommende skal have kørselsgodtgørelse efter statens takster, er de anderledes i Sverige ? Hvordan fungere det med Pension, forsikring, ferie, arbejdsgiverafgift og så videre der er jo en forskel i noget af det her i Sverige kontra Danmark. Håber i kan være behjælpelige. På forhånd tak.
Vi har en afdeling (et AB)i Sverige, hvor vores hidtidige registrerede kontaktperson ønsker at stoppe. Vi skal derfor ha' en anden. Er det i orden, at vi har en dansk statsborger, som er skattepligtig i Danmark, men har bopæl i Sverige, som ny registreret kontaktperson? Og hvor får man registreret den nye kontaktperson?
Hej med jer. Vi vil gerne ansætte en svensk medarbejder men jeg synes det er lidt svært at finde rundt i, hvad vi skal være opmærksomme på. Der står, at man skal være opmærksom på at medarbejderen skal betale skat og er forsikret i Sverige så længe de bor i Sverige (det gør hende vi vil ansætte). Men så står der også, at medarbejderen skal have dansk CPR nummer, bank mm? Men hvordan får vi så betalt SKAT til sverige, hvis det skal køre over dansk CPR og lønsystem? Håber mit spørgsmål giver mening. Og skal vi registreres i Sverige?
Jeg har en klient som jeg udarbejder løn for, og har et spørgsmål dertil. Klienten/arbejdsgiver er ApS virksomhed, hvilket er et dansk datter selskab, til et svensk moderselskab. Det forholder sig således, at en af de svenske ansatte, der tidligere har arbejdet og været bosat her i Danmark, nu er flyttet tilbage til Sverige. Den ansatte arbejder derfor udelukkende fra sin hjemadresse i Sverige, men skal stadig have løn fra det danske selskab. Er det korrekt forstået, at den ansatte dermed ikke længere er forpligtede til A-skat & AM.-bidrag i Danmark? Vil dette evt. kunne udløse en svensk arbejdsgiverafgift til den danske virksomhed? I så fald, ville det være ideelt for arbejdsgiver at aftale sig ud af denne afgift med medarbejderen, korrekt?
Jeg har et firma i Danmark. Jeg ønsker at starte et nyt firma op i Sverige, et Aktiebolag. Jeg har ringet lidt rundt, og de kræver at jeg skal have et Bank Certificate for at åbne et AB, for at få et Bank Certificate skal jeg have et samordningsnummer. Hvordan får jeg fat i sådan et? Er der en guide eller andet, der gør det lige til at for en Dansker at starte et firma i Sverige.
Vi er en dansk momsregistreret virksomhed som køber træ i Sverige og sælger til bl.a danske momsregistrede kunder. Nu overvejer vi at ansætte en svensk medarbejder der bor i Sverige, og han skal købe træ/sælge træ til momsregistrerede kunder i Sverige. Fakturaen kommer her fra Danmark. (Vi er ikke registreret som virksomhed i Sverige) Hvordan skal vi ansætte ham og forholde os til skat, moms mv.?
Hvad det koster at registrere en svensk afdeling for et dansk selskab hos Bolagsverket og det svenske skattevæsen
Hej, vi lukker vores virksomhed i Sverige, og vil høre om vi, som i Danmark kan bede de to ansatte holde deres opsparede/gamle ferie før de stopper (så vi ikke er nødt til at udbetale dem). Jeg kan læse mig frem til at man i Sverige kan opspare 5 dage hvert år (ud af 25 feriedage) i 5 år, men har man krav på at få dem udbetalt, når man stopper?
Vi har en dansk virksomhed. Kan vi ansætte en svensk person, bosat i Sverige for at udføre arbejde for os i Sverige?
Hvis vi siger ja til at levere 1 person med viden og en resource nogle måneder fast Sverige til et svensk AB Skal vores faktura indeholde moms og eventuelt nogle afgifter og social sikring. Jeg er meget i tvivl efter at have læst på Øresunddirekt.
Jeg overvejer at etablere en kontoradresse i Sverige til min Danske virksomhed. Vi forhandler produkter i DK og SE, udelukkende B2B. Kan jeg oprette en kontoradresse på en privatadresse i Sverige? Hvis ja, hvordan? Kan jeg indregistrere en firmabil på Svenske nummerplader på denne kontoradresse? Jeg skal vist aflægge regnskab til de Svenske myndigheder for mit salg i Sverige. Skal jeg gøre andet? Tusind tak for hjælpen!
Vi er en dansk virksomhed bosiddende i København som ofte oppererer i Sverige. Indtil nu har vi ikke haft en virksomhed i Sverige og alle vores ansatte er bosiddende i Danmark og opperer herfra. Vi overvejer nu at starte virksomhed i Sverige med alt hvad det tilhører. Vi ved at der er ting som er anderledes i Sverige i form af selskabsoprettelse, ansættelsesforhold mv. Vi har brug for et overblik og nogle gode råd til hvordan vi griber dette an. Er det noget som i hos oresundsdirekt kan hjælpe med eller eventuelt har nogle guides til hvordan vi bedst starter denne process op? På forhånd mange tak - ser frem til at høre fra jer.
Vi har en Svensk medarbejder, med arbejdsplads i Sverige, han går på pension 31-12-2018, og jeg er i tvivl om beregning af feriepenge. Han har 28 feriedag årligt og har fået udbetalt 1% i ferietillæg. Hvordan beregner jeg de feriepenge han skal have udbetalt?
Vi vil gerne vide noget, om ansættelsesforholdet mellem arbejdsgiver og lønmodtagere i Sverige? Hvad skal en danskdrevet virksomhed være særligt opmærksom på i den formelle arbejdsmarkedslovgivning i Sverige? Kan du også hjælpe mig med at besvare spørgsmål om opsigelse, barsel, orlov og ferie? I det hele taget er jeg nysgerrig på at få besvaret rigtig mange spørgsmål vedrørende ansættelsesforhold i Sverige, da vores virksomhed overvejer at ekspandere til Sverige.
Når jeg ser på mulige selskabsformer i Sverige på verksamt.se, er det mit indtryk, at kun et AB er et reelt selskab med begrænset hæftelse. Er det korrekt? Vi er et dansk selskab (ApS), som ønsker at etablere os i Sverige. Er det muligt at oprette en filial (branch office) under vores danske selskab eller er et separat AB eneste mulighed? Vi har behov for lokalt (svenske) ansatte i vores svenske afdeling.
Jag funderar på att anställa en Svensk säljare - som bor - och ska jobba i Sverige. Hon ska anställas i vårt Danska bolag. Hon ska ju då betala skatt i Sverige - men jag vill höra om det är OK att vi anställer henne enligt danska villkor ? Jag ska utfärdiga ett anställningsavtal och behöver veta vilka villkor som gäller.
Findes der en dansk lov der modsvarer kvitningsrättlagen ?
Jeg skriver, da jeg arbejder for en dansk virksomhed, der også opererer i Sverige, og godt kunne tænke sig at blive registreret med svensk CVR. Er dette en mulighed, og i så fald, hvor omfattende en proces er det?
Vi har været nødt til at opsige vores svenske medarbejder, da det ikke er rentabelt at have medarbejderen ansat. men hvad med semesterskud, når vi opsiger medarbejderen. Må vi trække det fra i medarbejderens sidste løn? Vi har ikke skrevet noget om det i ansættelseskontrakten. Medarbejderen holder - efter eget ønske al sin tilgodehavende ferie, og vi har aftalt at vi fritstiller medarbejderen den sidste måned (august). Ser meget frem ti at høre fra dig.
Hej Jeg er i gang med at ansætte en Svensk medarbejder, som skal arbejde i Sverige på en Timanställning i 10 - 15 timer pr. uge. Det er min første medarbejder i sverige, så jeg vil gerne være sikker på, hvad jeg skal tilbyde af Tjänstepension og Forsikring. Det er en ung medarbejder på 25 år. Vi er igang med at få vores virksomhed registret i Sverige. Arbejdsfunktionen er salgskonsulent På forhånd tak
I Danmark bruger vi ofte statens takst for afregning af kørsel i egen bil. Har man en tilsvarende ordning i Sverige og hvad er taksten.
Hvordan kommer jeg i gang ...Hvad skal man først gøre søge om registrering? Har vi fast drifsted i Sverige når det er en sælger jeg søger ? Hvor meget skal jeg betale i social sikring, kan vi selv styre lønnen i Danmark?
Hej, vi er nogle stykker der har startet en salgssted i sverige. Vi har etableret virksomhed i sverige og alt er i orden. Men som opstartsvirksomhed vil vi gerne kunne holde bogholder og revisionsomkostningerne nede til at starte med. Vi forventer en omsætning på 200.000 - 300.000 år 1 og op til 400.000 år to og tre. Er der krav om revisorpåtegning af regnsskabet i sverige? I danmark er grænsen som jeg forstår en omsætning på 3 mio.
Vi er registreret som arbejdsgiver i Sverige (med adresse i DK) og skal ansætte svenske medarbejdere til vikariater hos kunder i Sverige. På siden her kan jeg finde information om ansættelser af svenskere til stillinger i Danmark og omvendt. Kan du hjælpe med en svensk ansættelseskontrakt for timelønnede vikarer og generelle vilkår der gælder, når vi ansætter vikarer til arbejde hos vores kunder?
Hvordan forholder vi os til kontrakt, myndigheder mm ved ansættelse af en svensk medarbejder i dansk virksomhed, hvor det primære arbejde udfæres i sverige og i nogen omfang i DK? Hvad skal vi sikre os er på plads?på forhånd tak !
Jeg har en kunde, som har ansat to svenske personer og udbetaler løn til SE. Hvordan og hvor opretter han en pensionsordning til disse to i SE? På forhånd tak for svaret....
Hej. Jeg har gennem de sidste mange måneder ansøgt om enkeltmandsfirma i Sverige. Skatteværket i sverige afviser min ansøgning trods jeg har haft møde med øresunddirekt. Jeg har sendt alle de papirer de ønsker og har alligevel afvist min sag. Har du et godt råd?Jeg har agentur på et stort crem produkt jeg gerne vil forhandle i sverige.
Vi har ansat en svensk anlægsgartner. Han er nu syg inden sin 8. ansættelsesuge. Kan jeg under Virk.dk sørge for at han kan få sygedagpenge fra Kommunen- og hvilken Kommune. Vi bor i Hillerød Kommune. Kan du hjælpe mig?
Jeg er konsulent for en kunde som skal afholde et større event i Sverige til oktober. i samråd med revisoren er vi blevet rådet til at blive momsregisteret i Sverige. Jeg vil høre om det er noget jeg kan gøre online, eller der er nogle dokumenter som skal fremsendes. Jeg har forsøgt at finde vej på skatteverkets hjemmeside men uden succes. Kan I hjælpe mig?
Jeg har søgt meget længe, men kan ikke rigtig finde noget med løninger i sverige. Vi har en tøjbutik i Malmø, og vi har svært ved at finde ud af hvor meget vores ansatte i butikken skal have i løn, i forhold til hvad de får i andre butikker. Er der nogen statistikker i kan henvise til, eller nogen hjælp at hente?
Vores medarbejder i Sverige har i weekenden mistet sin far, og vedkommende mener at have ret til 10 dages frihed. I vores virksomhed i Danmark giver vi medarbejderne 5 dage ved nært ståendes dødsfald. Hvordan skal vi forholde os ?
Hej, vi arbejder fuld til for et svensk firma og bor i Danmark. Min mand kommer til at arbejde både i dk og Sverige så vi skal anskaffe bil nr. 2. Er det lovligt at lease bil i Sverige til dette formål?
Hej jeg har bare en forespørgsel ang. at starte min egen virksomhed. Jeg er udlært elektriker fra Danmark, mit spørgsmål er om jeg må åbne et El firma i Sverige?
Hvordan skifter man bestyrelse i et svensk AB selskab?
Hej, vi er en dansk företning som vil starta en filial i Sverige, men har problem med at man då ska have en svensk adress. vi försökte skaffe en postbox i Sverige, men då ska man först have ett momsnummer. så det er moment 22.
Vi skal ansætte en svensk medarbejder, der skal arbejde i Sverige. Ansættelsen vil formelt være i det danske selskab med hjemmearbejdsplads i Sverige. Der er tale om opgaver inden for undervisning/demonstration/salg som udføres hos kunderne - som udgangspunkt ½ tid, 20 timer/uge. Ansættelsesvilkårene tænkes principielt at være danske, men hvilke specifikke svenske forhold skal vi være opmærksomme på?
2 danske selskaber ønsker at etablere detailforretninger i Sverige. Hvorledes gør de det? Skal der oprettet firma i Sverige, eller kan de danske selskaber operere direkte i Sverige?
Som Dansk selskab påtænker vi at ansætte en Svensk statsborger til at hjælpe os med at komme igang på det Svenske marked. Vi sælger udelukkende online og alt arbejde udføres i Danmark, men som jeg forstår reglerne skal vi have et svanesk selskab for at ansætte en Svensk medarbejder. Hvis det er tilfældet, hvilken for for selskabsregistrering skal vi da have?
Er der pligt til at tegne eller bare følge den for virksomheden relevante overenskomst? Og hvordan finder man ud af, hvilken overenskomst, der gælder på området?
Gælder en sådan omplaceringspligt også på tværs af landegrænser: Hvis vi som dansk koncern opsiger en medarbejder i et mindre svensk datterselskab - har den opsagte medarbejdere så krav på at også kigger på de danske selskaber, når vi skal udrede oplaceringsmulighederne?
Er der noget til hinder for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede ansættelser til et projekt som netop er planlagt for et år? Og kan man i givet fald kombinere det med prøvetid på 6 måneder, før eller i den tidsbegrænsede ansættelse?
Skal man fortælle en medarbejder og dennes fagforening, at man påtænker at opsige vedkommende 2 uger før det sker? Er skadeståendet på 16, 24 eller 32 månedslønninger max rammer, eller faste beløb? Og er de inklusiv opsigelsesvarsel eller et separat pengebeløb ud over varslet?
Vi har en dansk detailhandel i Helsingør med en webshop ved siden af. Vi har pga vores placering i Helsingør en del svenske kunder. Mange af disse kunder ønsker at købe via vores webshop, når de er kommet hjem, men hvad er reglerne egentligt for nethandel i Sverige? Hvor finder jeg denne information? Jeg søger de generelle nethandels regler som vi i Danmark f.eks. kan finde hos forbrugerrådet. Det kunne være rart overfor svenske kunder at kunne henvise til svenske sider. Har også hørt at der er en økonomisk begrænsning på hvor meget vi som dansk virksomhed må omsætte for i Sverige før vi skal betale skat etc. i Sverige. Håber I kan hjælpe med noget generel information omkring dette.
Hvordan kan jeg se, om mit virksomhedsnavn er tilgængeligt og kan bruges til min virksomhed - Hvordan beskytter jeg mit virksomhedsnavn?
På hvilket grundlag kan en opsigelse finde sted, og hvad er forskellen mellem opsigelse og afskedigelse?
Udlejning af bolig lejligheder til myndigheder eller virksomheder til fremleje (f.eks i social eller flygtninge / asyl overnatning) - hvilke aftaler kan gøres angående ansvarsfordeling og hvad kræves der?
Etablere mig selv i et nyt marked - bør jeg ansætte forhandler, agent, eller ansætte og hvad vil det indebære?