Spørg øresundseksperterne

Øresundseksperterne er en gratis service for små og mellemstore virksomheder, der driver virksomhed over Øresund. Her kan du stille spørgsmål om at drive virksomhed over Øresund og få svar fra en øresundsekspert inden for specifikke områder.

Om øresundseksperterne

Øresundseksperterne er specialister og rådgivere inden for specifikke fagområder, som omkostningsfrit svarer på dine spørgsmål vedrørende at drive virksomhed på den anden side af sundet.

 

Se en liste over vores samarbejdspartnere

 

Få hjælp til danske forhold på vores svenske site

Stil et spørgsmål til Øresundseksperterne

Tak for dit spørgsmål

Øresundseksperterne besvarer spørgsmål i de omfang de kan følge med. Det er derfor ikke sikkert at netop dit spørgsmål bliver besvaret. Se derfor også under tidligere stillede spørgsmål/svar, som du finder i hver kategori under spørgeskemaet.

Gå til tidligere spørgsmål/svar

Se tidligere spørgsmål og svar

Muligheder for fratrædelsesaftale eller opsigelse af medarbejder i Sverige

12. oktober 2023
Ansættelsesforhold

Jeg ansat i en dansk virksomhed, og jeg har en medarbejder i Sverige. Han er mellemleder for en afdeling med 4 medarbejdere, som er en støttefunktion. Han blev ansat 1. august 2022. En del af den ansattes ansvar er at bidrage til de daglige opgaver i afdelingen, drive eller medvirke i små eller større projekter, og understøtte både vores produktansvarlige og salg. Jeg har igennem en længere periode fulgt op på vedkommenes performance ift. de aftaler vi har lavet, da personen eksempelvis fortsat ikke bidrager til de daglige opgaver, vedkommende glemmer at indkalde til møder, dukker for sent op til møder, har ikke overblik over sine mails, den ansatte har ikke overblik over workload og ressourcer i afdelingen, hvilket bevirker at resten af organisationen lider under. Senest har jeg i august haft møde med den ansatte for at præsenteret vedkommende for en performance improvement plan, som vi har gennemgået, og som vi begge har underskrevet. Jeg har holdt 2 ugentlige møder med den ansatte siden, men det bliver dog ikke bedre. Der har været en enkelt uge hvor tingene gik lidt fremad, men nu er situation faldet tilbage igen. Nu er de nået til den konklusion at den ansatte skal ud, og mit spørgsmål er så hvilke muligheder jeg konkret har. Jeg mener ikke at advarsler mm. er en gangbar løsning, specielt da vedkommende er ansat som mellemleder. Kan jeg opsige? Og i givet fald, hvad kræver det? Kan jeg alternativt indgå en opsigelsesaftale med den ansatte, og hvor mange måneder kan jeg i så fald forvente at måtte kompensere vedkommende for?

Samarbejdspartner

Støttes af