Selvangivelsen (deklaration) i Sverige

Seneste opdateret 10-12-2021
Ansatte, der bliver beskattet efter den svenske ”inkomstskattelagen”, skal udfylde en svensk oplysningsskema (deklaration), som skal afleveres til det svenske Skatteverket. Ansatte, som betaler ”särskild inkomstskatt” (SINK), skal derimod ikke aflevere noget oplysningskema (selvangivelse).
Print

Oplysningsskema (selvangivelse) ved SINK-skat

Ansatte der bliver beskattet efter SINK-ordningen behøver ikke at dokumentere sin indkomst til Skatteverket via selvangivelsen. Bemærk, der kan være andre ting, der skal beskattes. Det kan for eksempel dreje sig om sommerhus i Sverige eller lignende aktiver. Hvis det er tilfældet, bør den ansatte kontakte Skatteverket for få svar på, hvordan beskatningen foregår i netop deres tilfælde.

 

Oplysningsskema (selvangivelse) ved "Inkomstskattelagen"

Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, kan vælge under særlige betingelser at betale skat efter den såkaldte "inkomstskattelagen", i stedet for SINK-ordningen. Det indebærer at den ansatte kommer til at betale skat på samme vilkår som svensk bosatte, og derfor også skal udfylde et svensk oplysningsskema.

 

Dansk og svensk oplysningsskema (selvangivelse)

Ansatte der bor i Danmark skal, uanset om de afleverer oplysningsskema i Sverige eller ej, også aflevere et dansk oplysningsskema til Skattestyrelsen.

 

Yderligere information

Kontakt Skatteverket på Øresunddirekts informationscenter i Malmø for at få yderligere information omkring ansatte og oplysningsskema/deklaration.

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Når du skal rekruttere medarbejdere fra Sverige

Der er en række ting, man bør tage højde for, når man vil rekruttere en ny medarbejder fra Sverige.

Huskeliste til din svenske medarbejder

Se hvilke trin din nye svenske medarbejder skal igennem for at få udbetalt sin danske løn.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Støttes af