Årsopgørelse for medarbejdere i Danmark og Sverige

Seneste opdateret 20-12-2023
Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, eller omvendt, skal både udfylde årsopgørelse/oplysningsskema i Danmark og en svensk deklaration.
Print
Deklaration i Sverige

Ansatte, der bliver beskattet efter den svenske ”inkomstskattelagen”, skal udfylde en svensk deklaration, som skal afleveres til det svenske Skatteverket. Ansatte, som betaler ”särskild inkomstskatt” (SINK), skal derimod ikke aflevere nogen deklaration i Sverige.

 

Deklaration ved SINK-skat

Ansatte der bliver beskattet efter SINK-ordningen behøver ikke at dokumentere sin indkomst til Skatteverket via deklaration.

Bemærk, der kan være andre ting, der skal beskattes. Det kan for eksempel dreje sig om sommerhus i Sverige eller lignende aktiver. Hvis det er tilfældet, bør den ansatte kontakte Skatteverket for få svar på, hvordan beskatningen foregår i netop deres tilfælde.

 

Deklaration ved "Inkomstskattelagen"

Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, kan vælge under særlige betingelser at betale skat efter den såkaldte "inkomstskattelagen" i stedet for SINK-ordningen. Det indebærer, at den ansatte kommer til at betale skat på samme vilkår som svensk bosatte, og derfor skal udfylde en svensk deklaration.

Årsopgørelse / Oplysningsskema i Danmark

Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, skal selv sikre årsopgørelse/oplysningsskema i Danmark, uanset om de afleverer Deklaration i Sverige eller ej. Dette gælder også for medarbejdere, der bor i Sverige og arbejder i Danmark, som også skal aflevere både årsopgørelse i Danmark og Sverige. 

Alle med dansk indkomst har adgang til årsopgørelsen/oplysningsskema på skat.dk/tastselv. Nogle får dog i stedet oplysningsskema (04.009) og årsopgørelse tilsendt med almindelig post. De medarbejdere, der anvender grænsegængerreglerne skal også bruge blanket 04.031. 

Medarbejderne, der bor i Sverige, skal selv oplyse visse indtægter og fradrag (for eksempel befordringsfradraget). Andre fradrag er allerede registreret hos Skattestyrelsen såsom fagligt dansk kontingent og A-kassebidrag.

Medarbejderne, der bor i Sverige, skal også sende en svensk deklaration, også selv om de ikke har haft nogen indtægt i Sverige. I feltet "øvrigt" skal de skrive, at de arbejder i Danmark og oplyse løn og betalt skat i Danmark.

 

Gå til skat.dk/tastselv på skat.dk

 

Læs mere om skat i Øresundsregionen på skat.dk

Vejledning til årsopgørelsen/oplysningsskemaet

På Øresunddirekt vejleder vi hvert år om den danske årsopgørelse og den svenske deklaration. Du kan finde mere information i vores digitale vejledninger til at udfylde årsopgørelsen/oplysningsskemaet nedenfor.

 

Læs vores vejledning til den danske årsopgørelse

 

Læs vores vejledning til den svenske deklaration

 

Yderligere information

Kontakt Skatteverket på Øresunddirekts informationscenter i Malmø for at få yderligere information om ansatte og oplysningsskema/deklaration.

 

Kontakt Skatteverket på Øresundirekt

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Skat ved distancearbejde

Hvis dine medarbejdere har distancearbejde (for eksempel hjemmearbejdsdage) tæller dette som arbejde udført i bopælslandet. Dette kan derfor have påvirkning på, hvor medarbejderen er skatteskyldig.

 

Læs mere om skat ved hjemarbejde

Huskeliste til din svenske medarbejder

Se hvilke trin din nye svenske medarbejder skal igennem for at få udbetalt sin danske løn.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Støttes af