Årsopgørelse for medarbejdere i Danmark og Sverige

Seneste opdateret 12-12-2022
Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, eller omvendt, skal både udfylde årsopgørelse i Danmark og Sverige: en svensk deklaration og et danskt oplysningsskema (selvangivelse).
Print
Deklaration (selvangivelse) i Sverige

Ansatte, der bliver beskattet efter den svenske ”inkomstskattelagen”, skal udfylde en svensk oplysningsskema (deklaration), som skal afleveres til det svenske Skatteverket. Ansatte, som betaler ”särskild inkomstskatt” (SINK), skal derimod ikke aflevere noget oplysningskema (selvangivelse).

 

Oplysningsskema (selvangivelse) ved SINK-skat

Ansatte der bliver beskattet efter SINK-ordningen behøver ikke at dokumentere sin indkomst til Skatteverket via selvangivelsen. Bemærk, der kan være andre ting, der skal beskattes. Det kan for eksempel dreje sig om sommerhus i Sverige eller lignende aktiver. Hvis det er tilfældet, bør den ansatte kontakte Skatteverket for få svar på, hvordan beskatningen foregår i netop deres tilfælde.

 

Oplysningsskema (selvangivelse) ved "Inkomstskattelagen"

Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige, kan vælge under særlige betingelser at betale skat efter den såkaldte "inkomstskattelagen", i stedet for SINK-ordningen. Det indebærer at den ansatte kommer til at betale skat på samme vilkår som svensk bosatte, og derfor også skal udfylde et svensk oplysningsskema.

Oplysningsskema (selvangivelse) i Danmark

Ansatte, der bor i Danmark og arbejder i Sverige skal, uanset om de afleverer oplysningsskema i Sverige eller ej, også aflevere et dansk oplysningsskema til Skattestyrelsen.

 

Dette gælder også for medarbejdere, der bor i Sverige og arbejder i Danmark, som også skal aflevere både årsopgørelse i Danmark og Sverige. 

Alle med dansk indkomst har adgang til årsopgørelsen/oplysningsskema på skat.dk/tastselv. Nogle får dog i stedet oplysningsskema (04.009) og årsopgørelse tilsendt med almindelig post. De medarbejdere, der anvender grænsegængerreglerne skal også bruge 04.031. 

Medarbejderne skal selv oplyse visse indtægter og fradrag, for eksempel befordringsfradraget. Andre fradrag er allerede registreret hos Skattestyrelsen, for eksempel fagligt dansk kontingent og A-kassebidrag.

Medarbejderne skal også sende en svensk selvangivelse, også selv om de ikke har haft nogen indtægt i Sverige. I feltet "øvrigt" skal de skrive i, at de arbejder i Danmark og oplyse løn og betalt skat i Danmark.

 

Gå til skat.dk/tastselv

 

Læs mere om skat i Øresundsregionen på Skat.dk

Vejledning til årsopgørelsen

På Øresunddirekt vejleder vi hvert år til den danske selvangivelse og den svenske deklaration. Du kan finde mere information i vores digitale vejledninger til at udfylde årsopgørelsen nedenfor.

 

Vejledning til den danske årsopgørelse

 

Yderligere information

Kontakt Skatteverket på Øresunddirekts informationscenter i Malmø for at få yderligere information omkring ansatte og oplysningsskema/deklaration.

 

Kontakt Skatteverket på Øresunddirekt

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Skat ved hjemmearbejde/distancearbejde

Hvis dine medarbejdere arbejder hjemmefra tæller dette som arbejde udført i bopælslandet. Dette kan derfor have påvirkning på, hvor medarbejderen er skatteskyldig.

 

Læs mere om skat ved hjemarbejde

Huskeliste til din svenske medarbejder

Se hvilke trin din nye svenske medarbejder skal igennem for at få udbetalt sin danske løn.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Støttes af