Registrering som arbejdsgiver i Sverige

Seneste opdateret 11-02-2020
Er du en dansk virksomhed, som vil ansætte personer, der kun skal udføre arbejde i Sverige, kan du blive registreret som arbejdsgiver i Sverige.
Print

Svensk socialforsikring

Ansatte, som udfører arbejde i Sverige, skal være socialt forsikrede i Sverige. Det betyder, at der skal indbetales sociale afgifter for den ansatte. Der er to måder, det kan gøres på:

  • Din virksomhed registrerer sig som arbejdsgiver i Sverige og kan dermed indbetale sociale afgifter
  • Den ansatte står selv for indbetaling af sociale afgifter

Det er derfor vigtigt, at du som arbejdsgiver bliver enig med din medarbejder om, hvem der skal betale de sociale afgifter.

 

Hvis virksomheden betaler

Virksomheden kan registrere sig som arbejdsgiver hos Skatteverket i Malmø. Du kan finde mere information på Skatteverkets hjemmeside:

 

Gå til Skatteverkets hjemmeside

 

Hvis den ansatte betaler - efter aftale med arbejdsgiveren

Hvis den ansatte selv skal betale de sociale afgifter (regler fra den 1. januar 2013), betales afgifterne i form af arbejdsgiverafgifter.

For dem der vælger denne løsning, er det vigtigt at man registrerer det hos Skatteverket senest to uger efter aftalen med arbejdsgiveren. Registrer via blanketten: "Anmälan - om skyldighet att redovisa och betala arbetsgivaravgifter på egen lön" (SKV 4738). Derudover er det vigtigt at indsende en forskudsopgørelse - en "preliminär inkomstdeklaration". Dette kan gøres via e-tjenesten "Preliminär inkomstdeklaration" eller via blankett SKV 4314, som du hente på Skatteverket.se - udfylder og sender med posten til Skatteverket.se. E-tjenesten kan kun anvendes, hvis du har et svensk bank-ID.

Selvom arbejdsgiveren og den ansatte har valgt, at den ansatte selv betaler, skal den danske arbejdsgiver registrere sig hos Skatteverket. Dette sker via blanketten "Skatteanmälan för utländska företagare" (SKV 4632) eller via et brev til Skatteverket. Bemærk: arbejdsgiveren hæfter for betalingen, hvis den ansatte af den ene eller den anden grund ikke betaler.

 

Hent blanket 4314 hos Skatteverket

Hent blanket 4632 hos Skatteverket

Hent blanket 4738 hos Skatteverket

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Når du skal rekruttere medarbejdere fra Sverige

Der er en række ting, man bør tage højde for, når man vil rekruttere en ny medarbejder fra Sverige.

Huskeliste til din svenske medarbejder

Se hvilke trin din nye svenske medarbejder skal igennem for at få udbetalt sin danske løn.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Støttes af