Ansætte personale til det svenske marked

Seneste opdateret 14-03-2023
Hvis du som dansk virksomhed står over for at skulle ansætte en medarbejder til det svenske marked, er der nogle ting, du skal være opmærksom på ift. registrering og medarbejderens skatteskyldighed.
Print

At ansætte en medarbejder i Sverige - bosat i Sverige

Når din danske virksomhed vil ansætte en svensk medarbejder til at arbejde i Sverige, for eksempel en sælger, bør du tænke på, at vedkommende bliver skattepligtig og socialt sikret i Sverige. Din virksomhed behøver ikke nødvendigvis at have en fysisk filial i Sverige for at kunne ansætte en svensk medarbejder, men virksomheden skal dog være momsregistreret i Sverige. Dette gør du hos det svenske Skatteverket. 

 

Læs mere om momsregistrering i Sverige

 

At ansætte en medarbejder i Sverige - bosat i Danmark

Du kan også vælge at ansætte en dansk-bosat medarbejder, der skal arbejde i Sverige, enten på fuldtid eller på deltid. Så længe vedkommende kun arbejder i Sverige, gør bopælslandet ingen forskel. Medarbejderen er skattepligtig og socialt sikret der, hvor vedkommende udfører sit arbejde, og følger ikke de almindelige danske ansættelsesforhold. Vær opmærksom på dette, når der skal skrives kontrakt med medarbejdere, der skal arbejde i Sverige. 

Hvis en dansk-bosat medarbejder både arbejder Danmark og Sverige, ændrer reglerne sig for skat og social sikring. Afhængigt af hvor meget den ansatte arbejder i henholdsvis Sverige og Danmark, kan vedkommende blive skattepligtig i et eller begge lande. Hvis den ansatte arbejder i Sverige over halvdelen af tiden, kan vedkommende blive fuldt skattepligtig dér. Læs mere om hvornår ansatte kan blive fuldt skattepligtig i Sverige hos Nordisk eTax hjemmeside.

 

Besøg Nordisk eTax

 

Skatteregistrering - for virksomheder med medarbejdere i Sverige

Udenlandske virksomheder med ansatte, som udfører arbejde i Sverige (heriblandt hjemmearbejde), skal registrere sig og betale skat i Sverige - uanset om de har fast driftssted eller ej.

 

Læs mere om skatteregistrering for udenlandske virksomheder i Sverige

 

Yderligere information

Kontakt Skatteverket i Sverige for at få information om beskatning af virksomheder og medarbejdere i Sverige. Skattestyrelsen kan svare på spørgsmål omkring skat for medarbejdere, der arbejder i begge lande.

 

Læs mere på Skatteverket.se

 

Kontakt Skatteverket på Øresunddirekt

 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Når du skal rekruttere medarbejdere fra Sverige

Der er en række ting, man bør tage højde for, når man vil rekruttere en ny medarbejder fra Sverige.

Huskeliste til din svenske medarbejder

Se hvilke trin din nye svenske medarbejder skal igennem for at få udbetalt sin danske løn.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Støttes af