Guide - Overvejer du at starte virksomhed i Sverige?

Seneste opdateret 25-01-2024
Der er ofte gode muligheder for danske virksomheder på det svenske marked, som ofte kan agere springbræt til større markeder ude i verdenen. Her kan du læse om, hvad der er godt at tænke på, inden du etablerer din virksomhed i Sverige.
Print
1.

Fra god idé til succesfuld virksomhed

En succesfuld virksomhed starter altid med en god idé. Idéfasen er derfor vigtig, og det er her du støber fundamentet til din virksomhed.  

Det er altid en god idé at efterprøve din idé på potentielle kunder og samarbejdspartnere: Er der behov for netop din idé? Skaber den værdi i verden?  

Dette gælder også, hvis du vil etablere en allerede eksisterende forretningsidé i Sverige.  

 

Den danske virksomhedsguiden.dk er et godt sted at starte, når du er i opstartsfasen med din forretningsidé. Her findes flere gode råd, test og information for iværksættere og forretningsdrivende.  

 

Læs mere om at teste din forretningsidé på virksomhedsguiden.dk 

 

Se "Iværksætter-tjeklisten" på virksomhedsguiden.dk

 

Tag testen "Fra idé til succesfuld virksomhed" på virksomhedsguiden.dk

2.

Undersøg dit marked

Det er vigtigt med kendskab til din branche og markedet, når du bevæger dig ind i et nyt land. Selv om brancherne i Danmark og Sverige minder meget om hinanden, kan der være små forskelle, som er vigtige at have kendskab til, når du vil etablere en virksomhed i Sverige.  

Et godt tip er at lave en markedsanalyse, hvor du undersøger om der er et behov for din virksomhed, potentielle kunder, og hvem konkurrenterne på markedet er. 

 

Læs mere om markedsanalyse på virksomhedsguiden.dk

 

Læs mere om de svenske brancher på verksamt.se

3.

Find inspiration hos andre virksomheder

Mange danske virksomheder har tidligere taget springet over Øresund for at etablere sin forretning i Sverige. Lad dig inspirere af andre danske virksomheder og iværksættere, som giver dig gode råd og fortæller deres historie gennem vores case-artikler. 

 

Find inspiration i vores caseartikler

4.

Få sparring og hjælp på Øresundsvejledningen

På Øresundsvejledningen kan du få sparring på din forretningsidé med virksomhedsvejledere, der har fingeren på pulsen angående det svenske marked.  

Du har også mulighed for at møde repræsentanter fra de svenske myndigheder: Skatteverket, Arbetsförmedlingen og Försäkringskassan, som kan guide dig igennem de mange administrative regler i Sverige.  

Du kan booke et møde helt omkostningsfrit med Øresundsvejledningen.

 

Læs mere og book et møde med øresundsvejledningen

5.

Få hjælp til de juridiske spørgsmål

Mange støder ofte på tvivl og spørgsmål, når de starter en virksomhed i et nyt land – og det samme gælder, når du vil etablere en virksomhed i Sverige. Hvordan skal jeg håndtere skat og moms i Sverige? Skal jeg registrere min virksomhed i Sverige? Og hvad gør jeg, hvis jeg skal ansætte en medarbejder i Sverige? 

Disse og mange flere spørgsmål, kan vores øresundseksperter hjælpe med at besvare. Vores øresundseksperter er specialister og rådgivere inden for specifikke fagområder, såsom skat og moms, selskabsret, ansættelsesforhold, aftaler og kontrakter, fast ejendom og lejemål, IT- og materielret, GDPR, samt pension og forsikring.  

Du kan stille dit spørgsmål - kvit og frit - på vores hjemmeside. 

 

Stil et spørgsmål til øresundseksperterne

6.

Fast drift i Sverige eller Danmark

Hvis du skal starte virksomhed i Sverige, er en af overvejelserne, hvorvidt du skal have fast driftssted i Sverige eller fortsat “blot” at have fysisk driftssted i Danmark. Der kan være en række fordele i begge valg, og det afhænger meget af din virksomhed og dets forretning.  

 

Læs mere om registrering af virksomhed med eller uden fast drift

7.

Etabler din virksomhed i Sverige

Når du er klar til at etablere din virksomhed i Sverige, er der en række skridt, du står overfor. Vi har samlet en guide om alt fra registrering, bogføring og revision, tilladelser med mere, der er vigtige at tage hensyn til, hvis du står overfor at etablere din virksomhed i Sverige. 

 

Læs vores guide til etablering i Sverige

8.

Rekruttering af medarbejdere

Står du overfor at skulle ansætte medarbejdere i forbindelse med etablering af virksomhed i Sverige, er der en række tips og råd, som er gode at kende til. Vi har samlet en række good-to-know-informationer om at rekrutetere medarbejdere i Sverige i en guide. 

 

Læs guiden Rekruttering af medarbejdere i Sverige

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Bonzer så mulighed for digital vækst i Sverige

Dansopstartede Bonzer tog i 2021 første skridt på vejen mod en internationalisering ved at åbne kontor i Sverige. Hør mere om tankerne bag Bonzers svenske ekspansion og få gode råd til at lykkes på det svenske marked.

Støttes af