Peter Karancsi fra Arbetsförmedlingen hjælper dig og din virksomhed på Øresundsvejledningen

D. 19-04-2021
På Øresunddirekts Øresundsvejledning har du og din virksomhed mulighed for at booke et gratis møde med en række myndigheder og erhvervsrådgivere, som kan vejlede og guide både svenske og danske virksomheder sikkert over Øresund. Her kan du bl.a. møde Peter Karancsi, som er repræsentant for den svenske Arbetsförmedlingen.
Print

Peter Karancsi er repræsentant for Arbetsförmedlingen på Øresunddirekt og en del af Øresundsvejledningen, der rådgiver virksomheder i at starte og drive forretning i Øresundsregionen. Foto: Lina Arvidsson

Peter Karancsi har arbejdet på den offentlige jobtjeneste i Sverige, Arbetsförmedlingen, i næsten 24 år – og han kender derfor om nogen, hvordan det svenske arbejdsmarked og dets processer er skruet sammen. I de sidste 18 år har han beskæftiget sig med specielt EU-spørgsmål, og ikke mindst arbejdet i at optimere og forenkle rekrutteringsprocesserne for virksomheder, der rekrutterer internt i EU.

Denne viden tager Peter med sig ind i Øresundsvejledningen, hvor han sammen med erhvervsrådgivere fra både Sverige og Danmark, samt repræsentanter fra andre svenske myndigheder såsom Skatteverket og Försäkringskassan, giver tips og personlig vejledning til virksomheder, der ønsker at drive forretning på tværs af sundet.

Vejledningen – som kan bookes ganske gratis – skræddersyes efter virksomhedens behov, og kan give uvurderlig viden, som i mange tilfælde ellers ville blive overset. Her kan Peter og Arbetsförmedlingen eksempelvis tilbyde erfaring og råd om det svenske arbejdsmarked:

 

”Arbetsförmedlingens rolle er at videreformidle informationer om a-kasse, arbejdstilladelse og rekruttering. Vi forsøger proaktivt at forbedre mobiliteten landene i mellem – bl.a. gennem at formidle viden om de forskellige arbejds- og rekrutteringsprocesser, samt om forskellene på virksomhedskulturer i Danmark og Sverige.” Forklarer Peter, som oplever, at informationen fra øresundsvejledningen bliver brugt af store såvel som små virksomheder:

 

”Ofte kommer der spørgsmål på vejledningen, som kan være helt afgørende for virksomhedens fremtidige beslutninger, men som man ellers ikke var bevidst om.”

 

Derfor er det ifølge Peter også en god idé, at man som virksomhed sætter sig ind i sagerne og forbereder sig fra begyndelsen af, hvis man har planer om at drive forretning eller rekruttere medarbejdere fra et andet land. Hvis ikke man har styr på reglerne fra start af, risikerer både virksomhed og personen bag beslutningerne økonomiske konsekvenser, såsom bøder og straffe.

Her kan Øresundsvejledningen være et brugbart redskab, som potentielt kan spare dig og din virksomhed for både tid og penge.

Og det er det værd, hvis du spørger Peter, som peger på, at Øresundsregionen står overfor en større genstart efter corona-pandemien, hvor der vil være en række forretningsmuligheder. Hvis du og din virksomhed tør tage springet, vil I blive belønnet med adgang til en integreret region i udvikling:

 

”At være forretningsdrivende i en af Europas mest ekspansive regioner er uden tvivl positivt. Danske og svenske kunder har forskellige prioriteringer, hvilket skaber muligheder for virksomheder, der tør ekspandere til nye markeder. ”

 

Er du interesseret I at høre mere?

Book et møde med Peter og Øresundsvejlederne her

”At være forretningsdrivende i en af Europas mest ekspansive regioner er uden tvivl positivt. Danske og svenske kunder har forskellige prioriteringer, hvilket skaber muligheder for virksomheder, der tør ekspandere til nye markeder. ”

Peter Karancsi:

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Bliv klogere på svensk skat i Øresunds-vejledningen

Maria Lindgren fra Skatteverket er en del af Øresunddirekts Informationscenter i Malmø, og en af dem, der bidrager med information til nye iværksættere på tværs af sundet via Øresundsvejledningen.

Støttes af