Johan Ragnarkategorier
Aftaler og kontrakter
Selskaber
IT- og immaterialret
GDPR og persondataforordning
Ansættelsesforhold

Johan Ragnar har – udover sine generelle kompetencer indenfor aftaleret og transaktioner – spidskompetencer inden for FinTech, selsskabsret, finansielle tilladelsesspørgsmål og persondataret (GDPR). Johan Ragnar har været ansvarlig for at etablere Synch i Skåne. Johan Ragnar er en værdsæt advokat, og kan hjælpe din virksomhed godt på vej i Sverige.

 

Læs mere om Johan Ragnar

kontaktoplysninger

Stil et spørgsmål til Øresundseksperterne

Tak for dit spørgsmål

Øresundseksperterne besvarer spørgsmål i de omfang de kan følge med. Det er derfor ikke sikkert at netop dit spørgsmål bliver besvaret. Se derfor også under tidligere stillede spørgsmål/svar, som du finder i hver kategori under spørgeskemaet.

Gå til tidligere spørgsmål/svar

Alle svar fra Johan Ragnar

Muligheder for fratrædelsesaftale eller opsigelse af medarbejder i Sverige

12. oktober 2023
Ansættelsesforhold

Jeg ansat i en dansk virksomhed, og jeg har en medarbejder i Sverige. Han er mellemleder for en afdeling med 4 medarbejdere, som er en støttefunktion. Han blev ansat 1. august 2022. En del af den ansattes ansvar er at bidrage til de daglige opgaver i afdelingen, drive eller medvirke i små eller større projekter, og understøtte både vores produktansvarlige og salg. Jeg har igennem en længere periode fulgt op på vedkommenes performance ift. de aftaler vi har lavet, da personen eksempelvis fortsat ikke bidrager til de daglige opgaver, vedkommende glemmer at indkalde til møder, dukker for sent op til møder, har ikke overblik over sine mails, den ansatte har ikke overblik over workload og ressourcer i afdelingen, hvilket bevirker at resten af organisationen lider under. Senest har jeg i august haft møde med den ansatte for at præsenteret vedkommende for en performance improvement plan, som vi har gennemgået, og som vi begge har underskrevet. Jeg har holdt 2 ugentlige møder med den ansatte siden, men det bliver dog ikke bedre. Der har været en enkelt uge hvor tingene gik lidt fremad, men nu er situation faldet tilbage igen. Nu er de nået til den konklusion at den ansatte skal ud, og mit spørgsmål er så hvilke muligheder jeg konkret har. Jeg mener ikke at advarsler mm. er en gangbar løsning, specielt da vedkommende er ansat som mellemleder. Kan jeg opsige? Og i givet fald, hvad kræver det? Kan jeg alternativt indgå en opsigelsesaftale med den ansatte, og hvor mange måneder kan jeg i så fald forvente at måtte kompensere vedkommende for?

Støttes af