Øresunddirekt lancerer ekspert-service for virksomheder

D. 01-02-2017
Med den nye online service Øresundseksperterne tilbyder informationstjenesten Øresunddirekt at hjælpe danske og svenske virksomheder, der ønsker at gøre forretning på den anden side af Øresund. Den nye service er tilgængelig for erhvervslivet i Greater Copenhagen på Øresunddirekts hjemmeside for virksomheder: www.oresunddirektbusiness.com.
Print

Med lanceringen af Øresundseksperterne udbygger Øresunddirekt sin online service skræddersyet til regionens virksomheder med det formål at styrke den økonomiske vækst i Greater Copenhagen. Indledningsvis består Øresundseksperterne af et juridisk ekspertpanel med advokater fra det danske advokathus LETT og det svenske advokathus Trägårdh. Eksperterne vil besvare spørgsmål inden for områderne: Ansættelsesforhold, Selskaber, Aftaler/kontrakter og Fast ejendom/lejemål. Den nye service er omkostningsfri for virksomhederne, og ekspertpanelet og buketten af emner og områder vil løbende blive udbygget, så virksomhederne kan søge svar på alle de spørgsmål, der måtte opstå, når en virksomhed overvejer at indlede aktiviteter eller allerede har forretning på den anden side af Sundet.

Behov for viden om nye markeder

Det er naturligt, at virksomheder, der ønsker at ekspandere geografisk, først undersøger mulighederne på deres nærmarkeder. For at en sådan satsning kan lykkes, har virksomhederne erfaringsvis behov for at besvare en række spørgsmål for at få overblik over konsekvenserne af deres ekspansion.

”Øresunddirekt har i en årrække bistået erhvervslivet i Greater Copenhagen med information, og vi ved, at virksomhederne ofte efterspørger mere information, end vi hidtil har kunnet tilbyde. Derfor er vi glade for, at vi med lanceringen af Øresundseksperterne for mulighed for at kunne bidrage yderligere til erhvervslivets udvikling i Greater Copenhagen,” siger sekretariatsleder Thomas Steffensen, Øresunddirekt.

Målet er, at Øresunddirekt med den nye service skal hjælpe med at bane vej for virksomhedernes udvikling i regionen.

”Vi forventer, at Øresundseksperterne vil bidrage til at styrke virksomhedernes muligheder for vækst i Greater Copenhagen. Der er tale om en digital service, så det gør ingen forskel, om virksomhederne er placeret i Næstved, Malmø, Hillerød eller Landskrona – de kan alle få umiddelbar adgang til vores tilbud,” siger Thomas Steffensen.

Øresunddirekt har modtaget økonomisk støtte til udvikling af den nye service fra The Greater Copenhagen & Skåne Committee, som så perspektiverne i ekspertpanel for virksomheder. 

 

Øresundseksperterne på dansk

Öresundsexperterna på svenska

Fakta

Øresunddirekts webreaktion i Danmark er finansieret af Region Hovedstaden, Region Skåne, Nordisk Ministerråd, Skatteforvaltningen og Erhvervsministeriet. 

Støttes af