Økonomiske hjælpepakker til virksomheder i Danmark pga. coronavirus/covid-19

D. 21-09-2020
Den danske regering er klar til at hjælpe lønmodtagere, arbejdspladser, virksomheder og selvstændige i Danmark, der står til at lukke på grund af coronavirus/covid-19.
Print

Private virksomheder, der er registret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), er som udgangspunkt omfattet af Danmarks hjælpepakker.

 

Få et overblik over udvalgte hjælpepakker

Lønkompensation til privatansatte

Den danske regering kan tilbyde lønkompensation på 75 til 90 procent af den løn, som din virksomhed betaler til dine ansatte, som må sendes hjem på grund af økonomiske nedgang som følge af coronavirus/covid-19. Medarbejdere må ikke arbejde, når de er hjemsendte.

Lønkompensationen gælder for private virksomheder, der er registret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), og har sine ansatte CPR-registreret.

Lønkompensationen gælder virksomheder, der står overfor at skulle fyre mindst 30 procent af medarbejderne eller mindst 50 ansatte.

I det tilfælde kan virksomheden få en lønkompensation på 75 procent af de pågældende medarbejderes løn, dog maksimalt 30.000 kroner per måned, hvis de undlader at varsle fyringerne. For timelønnede udgør den statslige lønkompensation 90 procent, dog maksimalt 30.000 kroner per måned.

 

OPDATERING: Forlængelse af lønkompensationsordningen for perioden efter d. 29. august 2020

Den danske regering har indgået en trepartsaftale om at forlænge den nuværende lønkompensationsordning for virksomheder, der fortsat er omfattet af forbud mod at holde åbent.

Den nye aftale gælder indtil videre indtil d. 31. december 2020, og ansøgning sker gennem virk.dk. 

OBS.: Det er i skrivende stund endnu ikke muligt at ansøge om kompensation i den forlængede periode. Hold dig opdateret på Virksomhedsguiden.dk for nærmere information omkring ansøgning. 

 

Læs mere om aftalen på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside

Læs mere om ansøgning om kompensation på Virksomhedsguiden.dk

Har du brug for hjælp til virksomhedens faste udgifter?

Den danske regering tilbyder at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomheden ikke længere har indtjening til at dække. Virksomheden kan få kompensation, hvis de har haft mindst 35 procents omsætningstab eller har haft forbud mod at holde åbent grundet covid-19-restriktioner. 

Kompensationen dækker op til 80 % af de forventede faste omkostninger i din virksomhed, og højest 110 mio. kr, afhængig af størrelsen på omsætningsnedgangen.    

De faste udgifter gælder for blandt andet husleje og renteudgifter.

Hjælpepakken kan dække udgifter i perioden fra den 9. marts 2020 til den 9 juni eller den 8. juli 2020.

OPDATERING: Den nye ansøgningsfrist for kompensation af faste udgifter er sat til d. 30. september 2020. Ansøgning sker digitalt via virk.dk.

 

Læs mere om kompensation af faste udgifter på virksomhedsguiden.dk

Ansøg om kompensation af faste udgifter på virk.dk

Udskydelse af moms, AM-bidrag og A-skat

Som følge af coronavirus/covid-19 vil afregning af A-skat, AM-bidrag og moms udskydes for små og mellemstore virksomheder, hvilket forventes at forbedre likviditet.

Læs mere om ordningen og udskydelserne på virksomhedsguiden.dk og skat.dk.

 

Gå til skat.dk

Kompensation til selvstændige og freelancere

Selvstændige og freelancere, der oplever minimum 30 procent fald i deres omsætning, kan modtage en kompensation. Kompensationen vil udgøre 75 procent af det forventede omsætningstab, dog maksimalt 23.000 kroner per måned per ejer.

Ordningen vil kræve, at den selvstændige ejer mindst 25 procent af virksomheden og selv arbejder i virksomheden.

Hvis du er selvstændig uden CVR-nummer, kan du få dækket 75 procent af det forventede B-indkomsttab, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned.

Den første ansøgningsperiode var gyldig fra den 9. marts 2020 til 8. juli 2020. Ansøgningsfristen for denne periode er nu udløbet.

 

Opdatering: Du kan stadig ansøge om kompensation for perioden 9. juli til 8. august 2020. Ansøgning er åben indtil den 30. september 2020.

Ansøgningen indsendes digitalt via virk.dk

 

Få flere informationer og hjælp til ansøgning om kompensation på virk.dk

Skal du midlertidigt lukke din forretning i Danmark for kunder?

I foråret blev der indført en række midlertidige forbud mod erhvervsdrivende om lukning af blandt andet serviceringssteder, indkøbscentre, sports- og fritidsaktiviteter og tjenesteydelser, som indebærer tæt fysisk kontakt til kunder.

OPDATERING: Som en del af en kontrolleret genåbning af Danmark er flere butikker, virksomheder og tjenester begyndt at åbne op igen. 

 

Læs mere om retningslinjer for genåbningen på virksomhedsguiden.dk

 

Kompensation til barer, restauranter og caféer pga. indskrænket åbningstid

Regeringen indskrænkede d. 18 september åbningstiderne for barer, restauranter og caféer i Danmark, som foreløbigt indtil d. 31 oktober er blevet pålagt et forbud mod at holde åbent efter kl. 22.

For at imødekomme noget af det økonomiske tab, som det nye forbud medfører, er der blevet præsenteret en ny økonomisk hjælpepakke til virksomheder og selvstændige.

Aftalen indebærer:

  • Kompensation for faste omkostninger til barer, caféer, restauranter mv., som har fået indskrænket deres åbningstider, og som følge af det har haft en omsætningsnedgang på mindst 35 pct.
  • Kompensation til selvstændige ejere af barer, caféer, restauranter mv., som lider et omsætningstab på mindst 30 pct. som følge af de indskrænkede åbningstider.
  • Kompensation til underleverandører
  • 100 mio. kr. til yderligere økonomisk hjælp til branchen
  • Særligt fokus på helt små virksomheder

 

Læs mere om aftalen på Erhvervsministeriets hjemmeside

 

På virksomhedsguiden.dk kan du læse mere om kompensation og hjælp til din virksomhed.

 

Læs mere på virksomhedsguiden.dk 

 

Informationen opdateres løbende.

 

Kontakt Øresunddirekt

Har din virksomhed forretning på begge sider af Øresund, og bliver påvirket af situationen med coronavirus/covid-19? Så vil vi gerne høre fra dig.

Vi kan ikke behandle din sag, men vi vil gerne undersøge, om der er myndigheder, som virksomheden kan kontakte eller henvise til hjælpepakker eller andre tiltag, som virksomheden kan gå videre med.

 

Kontakt Øresunddirekt

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Coronasvirus/covid-19 påvirker også Øresunddirekt

For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 lukker Øresunddirekt for fysisk fremmøde på Informationscenteret i Malmø. Vi kan stadig kontaktes via telefon og mail.

Støttes af