Magnus Dahlman tilbyder juridisk tvistløsning for virksomheder i Øresundsregionen

D. 11-06-2021
Er du havnet i en tvist eller konflikt på det svenske marked eller med en svensk virksomhed? I så fald kan Magnus Dahlman, Øresundsekspert og erhvervsadvokat på det svenske advokatfirma Gulliksson, hjælpe dig og din danske virksomhed. Han besvarer dine spørgsmål om immaterielle tvister og patentkonflikter.
Print

Magnus Dahlmann er advokat og ekspert i tvistløsning i Sverige. Han svarer på dine spørgsmål som en del af øresundseksperterne

Magnus Dahlman er 44 år og har arbejdet som advokat og jurist i 18 år på adresser såsom Sony Ericssons Legal- og IPR-afdeling, Malmö Tingsrätt og i de sidste 14 år på advokatbureaet Gulliksson i Malmø. Her har han hovedsageligt beskæftiget sig med de juridiske processer omkring områder såsom immaterialret og patentretslige tvister. 

 

Med base i Skåne og Greater Copenhagen har Magnus stor erfaring i at hjælpe danske virksomheder, som har juridiske problemer i Sverige. Og som Øresundsekspert tilbyder Magnus at rådgive og svare på spørgsmål inden for en bred vifte af emner relateret til tvistløsning i Sverige:

 

”Jeg hjælper løbende et bredt felt af virksomheder fra Danmark. Med tanke på mit specialområde har de fleste spørgsmål en kobling til immaterielret og life science” fortæller Magnus, som har haft stor glæde af at arbejde i Øresundsregionen:

 

”At arbejde over grænser i Øresundsregionen er fantastisk og jeg det er noget, som jeg har draget stor nytte af igennem hele min karriere. Eksempelvis så benytter jeg mig ofte af danske underkonsultanter eller eksperter i svenske processer.”

”At arbejde over grænser i Øresundsregionen er fantastisk og jeg det er noget, som jeg har draget stor nytte af igennem hele min karriere."

Magnus Dahlman

Få hjælp til at undgå eller løse din konflikt

Ifølge Magnus kan man dele tvistløsnings-processen op i to overordnede stadier:

 

”Først og fremmest er det vigtigt at tage evt. tvister i opløbet allerede i aftalestadiet. Hvis man allerede her tager hensyn for eventuelle tvister, så er man højst sandsynligt bedre forberedt, hvis der skulle ske uoverensstemmelser med en samarbejdspartner, og i mange tilfælde vil konflikten helt undgås.”

I dette tilfælde kan juridiske eksperter, såsom Magnus, ofte hjælpe med at forudse og undgå evt. tvister, eksempelvis i forbindelse med etablering af en virksomhed eller ved lancering af en service i Sverige.

 

”Her hjælper jeg ofte till med at forberede virksomheden, så de internt ved, hvordan de skal håndtere en eventuel tvist eller handle præventivt og aktivt tage kontrollen over situationen. ” forklarer Magnus.

 

Derudover oplever Magnus ofte først at blive kontaktet af virksomheder, hvor skaden ofte er sket og en konflikt allerede er opstået. Dette kræver hurtigt tilpasning og ageren, og netop derfor er det ifølge Magnus vigtigt, at man gør sig sit hjemarbejde og forbereder sig på et tidligt stadie.

 

Danske og svenske regler ligner hinanden - men der findes forskelle

Magnus oplever generelt danske virksomheder som velforberedte, når det kommer til viden om de gældende regler i Sverige – som i mange tilfælde ligner de danske.

 

Der findes dog visse forskelle landene imellem, eksempelvis ift. sagsomkostninger og fordelingen af disse, samt ifbm. ansøgning om interimistiske forbud etc. Her er det Magnus job, at videreformidle vigtige informationer til virksomheder og klienter.

 

”Meget handler om at forklare de få forskelle der er på landene – eksempelvis på landenes domstole.”

 

” En ting som adskiller det svenske domstolssystem fra det danske, er, at man faktisk ikke behøver at hyre en advokat til at repræsentere en part i en retssag. De svenske domstole er ofte pragmatiske og har i en vis grad et ansvar om at hjælpe, men dette kan være en illusorisk tryghed. Selvom disse muligheder eksisterer, så er det ofte en stor risiko at løbe, hvis man repræsenterer sig selv i retten. ” understreger Magnus, som derfor har et vigtigt råd til danske virksomheder i Sverige:

 

”Tilknyt en svensk ombudsmand tidligt og helst inden i havner i en tvist!”

 

Har du spørgsmål relateret til tvistløsning i Sverige?

 

Stil dit spørgsmål til Magnus hos Øresundseksperterne

Støttes af