Lejeaftale for virksomheder i Sverige

Seneste opdateret 21-12-2022
Skal du leje et lokale i Sverige til din virksomhed? I så fald skal du tegne en lejeaftale (hyresavtal). Læs mere om de svenske regler for lejeaftale, samt hvad du skal tænke på, når du indgår en lejeaftale for din virksomhed i Sverige.
Print

Hvis du skal starte en virksomhed i Sverige, kan det være relevant, at også finde et fysisk lokale til virksomheden. Der findes flere forskellige måder, du kan åbne virksomhed i fysiske rammer i Sverige. En af disse er ved at leje dig ind i et lokale.  

 

På lokalguiden.se kan du søge efter ledige lokaler i bl.a. Skåne og Malmø.  

  

Se ledige lokaler på lokalguiden.se

  

  

Lejekontrakt (Hyreskontrakt) i Sverige

Når du har fundet en lokale til din virksomhed, skal du tegne en lejeaftale – en såkaldt ”hyresavtal” - for erhvervslokalet.  

Lejekontrakten kan både være skriftlig eller mundtlig. Dog anbefales det som oftest at lave en skriftlig aftale, da denne gør det nemmere at dokumentere aftalte forhold ved en potentiel tvist mellem parterne.  

Det er vigtigt, at du læser lejekontrakten grundigt igennem, inden du skriver under. Her kan det være specielt vigtigt at have styr på husleje, hvad der indgår i lejemålet, samt hvor lang opsigelsesperiode, der er på lokalerne. 

Lejelokalerne skal samtidig modsvare myndighedernes krav. Disse krav varierer alt afhængig af virksomhedstypen.   

  

  

Forsikringer for virksomheder i Sverige

Når du lejer et lokale til din virksomhed i Sverige, er det desuden en god idé at undersøge, om din forsikring dækker lokalet, og om det har nogen indflydelse på din virksomhedsforsikring.  

Tag derfor kontakt til dit lokale forsikringsselskab og hør mere.  

Har du ikke en forsikring til din virksomhed? Læs mere i vores artikel om forsikringer for virksomheder i Sverige.  

 

Læs om forsikringer for virksomheder i Sverige

  

  

Få hjælp til at tegne en lejeaftale i Sverige

Det kan være en god idé, at få hjælp af en juridisk ekspert, når det kommer til at tegne en aftale om et erhvervslokale. Der findes flere bureauer og virksomheder i Sverige, der tilbyder hjælp, når det kommer til at lave en lejekontrakt og se det juridiske igennem.  

Hvis du har spørgsmål om at leje en erhvervslokale i Sverige for din virksomhed, kan du også altid forhøre dig hos vores Øresundseksperter. Øresundseksperterne er advokater og jurister fra både Danmark og Sverige, som er eksperter på de juridiske forhold på begge sider af sundet – heriblandt ift. at drive virksomhed og hyre erhvervslokaler. 

 

Kom i kontakt med Øresundseksperterne

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder:

Støttes af