Øresundseksperten Emelie Svensson hjælper virksomheder fra hele verden med at bryde igennem på det svenske marked

D. 13-02-2023
Man kan nemt komme galt afsted, når man som virksomhed vil etablere sig i Sverige. Reglerne adskiller sig nemlig fra de danske, mere end de fleste tror. Emelie Svensson klæder virksomheder på med de vigtigste juridiske regler på det svenske marked og guider dem gennem hele etableringsprocessen samt deres rejse herefter.
Print

Emelie Svensson har som den eneste både den svenske og danske advokattitel og er leder af NJORD Law Firms Swedish Legal Team. Her hjælper hun danske og internationale virksomheder, som vil eller allerede har etableret sig i Sverige. Ofte indebærer det en introduktion til de svenske regler og love. Derefter følger hun gerne virksomhederne gennem hele deres forretningsrejse. Denne starter oftest med at oprette selskabet og registrere virksomheden som arbejdsgiver samt registrere moms og selskabsskat, og derefter hjælper hun med alt fra compliance, immaterialret til eventuelle retslige konflikter.

Et af de områder, hvor de svenske regler oftest overrasker ved etablering, er, når det kommer til arbejdsgiverafgift samt processen med at opsige medarbejdere, fortæller Emelie. Hendes erfaring fortæller hende, at virksomheder bør forberede sig grundigt, inden de etablerer sig i et nyt land. Hendes bedste råd til virksomheder er at alliere sig med en advokat, som kan hjælpe dem med alt det juridiske.

Med en rejse på 11 minutter over broen åbner sig et helt nyt land, marked og nye muligheder. Benyt dem, og nyd rejsen. Men husk på, at med de 11 minutter kommer også et land med 10,4 millioner indbyggere med egen kultur og egne regler, som til manges overraskelse adskiller sig i høj grad fra de danske.

Emelie Svensson, advokat og øresundsekspert

Det kan medføre store erstatningskrav, hvis man ikke er bevidst om de lokale regler. Derfor bør du kontakte en svensk advokat allerede ved indgåelsen af en samarbejdsaftale, en såkaldt ansættelseskontrakt, og især hvis du planlægger at opsige en medarbejder, da reglerne herom adskiller sig en del.

Emelie Svensson hjælper alle typer virksomheder, som kigger over Øresund for at etablere sig og ekspandere. Hendes kontor ligger i centrum af København, og som den eneste svenske advokat i Danmark er hun både den primære advokat for svenske og danske firmaer, der opererer på tværs af Øresund.

 

Stil Emelie et spørgsmål i vores kontaktformular

 

Find Emelies kontaktoplysninger

Støttes af