Beskatning af firmabil for danske ansatte i Sverige

Seneste opdateret 27-01-2020
En virksomhed med hjemsted eller fast driftssted i Sverige kan indregistrere en svensk firmabil til en ansat, også selv om den ansatte bor i Danmark. Det er de svenske regler for beskatning af firmabil, der er gældende, uanset om medarbejderen er bosat i Danmark eller i Sverige.
Print

For virksomheden: arbejdsgiverafgifter af firmabilens værdi

En firmabil er et personalegode, på svensk kaldet en "förmån", altså en erstatning for sit arbejde som den ansatte får i anden form end kontanter. Personalegoder er som hovedregel skattepligtige. Det betyder, at arbejdsgiveren skal betale arbejdsgiverafgifter på den værdi, som firmabilen repræsenterer, samt trække og indbetale skatten. Hvis bilen kun bliver brugt i en meget lille udstrækning er den dog skattefri. Skattefrihed opnås hvis bilen kun bliver brugt ved højst 10 lejligheder per år eller til en samlet kilometerafstand på højst 1.000 km.

 

For den ansatte: skat af firmabilens værdi

For at have lov til at bruge en firmabil skal den ansatte beskattes for bilens værdi - "förmånsvärdet". Værdien af bilen ligestilles med kontant løn. Har den ansatte SINK-skat, lægges bilens værdi "förmånsvärdet" oveni indkomstlønnen, og derefter trækkes 25 procent. Størrelsen af "förmånsvärdet" afhænger af biltypen og kan beregnes på Skatteverkets hjemmeside.

Den ansatte skal være opmærksom på at, hvis bilen har svenske nummerplader er det vigtigt, at man har en tilladelse til at køre bilen i Danmark. Tilladelsen skal opbevares i bilen ved evt. kontrol.

 

Yderligare information

Kontakt Skatteverket i Sverige for at få mere information omkring beskatning af firmabil.

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Når du skal rekruttere medarbejdere fra Sverige

Der er en række ting, man bør tage højde for, når man vil rekruttere en ny medarbejder fra Sverige.

Huskeliste til din svenske medarbejder

Se hvilke trin din nye svenske medarbejder skal igennem for at få udbetalt sin danske løn.

Vi kan hjælpe dig

Du kan få omkostningsfri hjælp med dine spørgsmål omkring at etablere eller drive business på tværs af Øresund.

Se nedenstående muligheder: