Øresundsvejlederen Jenny Citré hjælper virksomheder, der vil etablere sig på den anden side af Øresund

D. 17-11-2020
Jenny Citré er virksomhedsrådgiver med stor erfaring i udvikling og rådgivning af virksomheder. Hun har været en del af Øresundsvejlederne for Øresunddirekt siden 2016, og brænder for at hjælpe og støtte virksomheder i deres forretningsudvikling.
Print

Øresundsvejlederen Jenny Citré

Siden 2012 har Øresunddirekt tilbudt vejledning til virksomheder på begge sider af Øresund i et forsøg på at forstærke virksomhederne i regionen. Hver tirsdag eftermiddag har man mulighed for at booke et omkostningsfrit møde (pt. i digital form), hvor man kan møde et vejledningsteam bestående af en svensk og dansk virksomhedsrådgiver, samt repræsentanter fra Skatteverket, Arbetsförmedlingen og Försäkringskassan. Øresundsvejledningen er værdsat og tirsdagene er ofte fuldt bookede, hvilket tyder på en stor interesse i mulighederne for forretning på den anden side af sundet.

"Øresund er en dynamisk og værdifuld region med mange potentielle kunder. Stadig flere opdager, at de ubesværet kan drive forretning over sundet." 

For Jenny, som har vejledt hundredvis af personer, siden hun startede sin karriere som rådgiver, er intet spørgsmål for småt:

"Jeg tager altid udgangspunkt i hvor virksomheden befinder sig nu. Jeg er nysgerrig og stiller mange udfordrende spørgsmål. Har de formuleret tydelige mål? Hvilken hjælp kan de få? Er der nogle udfordringer? Hvilke alternative veje findes der? Hvad er næste skridt mod at nå deres mål?" fortæller Jenny.

Som Øresundsvejleder hos Øresunddirekt har Jenny haft glæden af at møde virksomheder fra langt de fleste brancher og størrelser. Jenny har selv en baggrund, hvor hun siden 2002 har startet, købt, videreudviklet og solgt virksomheder. Derudover har hun erfaring i at arbejde med markedsføring, salg og økonomi for både nationale og internationale virksomheder. Dette gør, at hun kan håndtere langt de fleste aspekter, når hun vejleder virksomheder, der befinder sig i starten af en udvidelse til den anden side af sundet.

Spørgsmålene, som hun og de andre vejledere får under et møde, varierer en del.

"Det kan handle om myndighedskontakter, rådgivning i, hvordan de kan undersøge efterspørgslen på deres tjenester/produkter, netværk og andre kontakter i forretningslivet."

Jenny understreger, at det er vigtigt at have styr på hvilke regler der gælder. En fejl kan nemlig blive en dyr fornøjelse.

"Tag for eksempel det med at registrere sig i RUT-registret i Danmark. Dette indebærer, at hvis ikke du, som svensk ansat, der skal arbejde i Danmark, har registreret dig, så risikerer du at få bøder på op til 10.000 kroner," fortæller Jenny.

Hendes bedste råd til virksomheder, der overvejer at flytte forretning over Øresund, er at benytte sig af al den hjælp der tilbydes og ikke at være bange for at bede om hjælp fra de mere erfarne.

"Vær nysgerrig og tør at tage kontakt med både os og de andre virksomheder, der allerede har taget rejsen. Gør man det fra begyndelsen af, så gør det alt meget nemmere. Du er altid velkommen til at booke et møde med mig og de øvrige Øresundsvejledere, som det første skridt!"

 

Vil du vide mere om Øresundsvejledningen og hvordan du booker et møde? Så læs mere her

 

Øresund er en dynamisk og værdifuld region med mange potentielle kunder. Stadig flere opdager, at de ubesværet kan drive forretning over sundet.

Jenny Citré, Øresundsvejleder

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Fandt du denne information relevant?

Arbetsförmedlingen hjælper dig på Øresundsvejledningen

Bliv introduceret til det svenske arbejdsmarked af Peter Karancsi,  som er repræsentant for Arbetsförmedlingen på Øresunddirekts Øresundsvejledning.

Støttes af