Mød Øresundsvejlederen: Jakob Gunge

D. 25-11-2020
På trods af landenes ligheder, kan der opstå tvivl og forvirring, når man driver virksomhed over Øresund. Med sin ekspertise og erfaring kan Jakob Gunge og resten af øresundsvejlederne hjælpe virksomheder med at etablere sig på den anden side af sundet. Du kan booke et digitalt møde med Øresundsvejlederne på oresunddirektbusiness.dk.
Print

Øresundsvejlederen Jakob Gunge

Jakob Gunge er netop tiltrådt som ny vejleder hos Øresunddirekt, hvor han med base i Malmø, vil bidrage med vejledning af virksomheder, der overvejer at starte forretning i Øresundsregionen. Med sig bringer Jakob en stor portion erfaring og viden, et omfattende netværk og ikke mindst et imponerende CV, der indtil videre inkluderer roller som konsulent, udvikler, selvstændig og iværksætter i forskellige brancher og med bopæl rundt omkring i verden såsom Berlin, Amsterdam, på Malta og i Paris.

Med andre ord har Jakob prøvet lidt af hvert, og ikke mindst det at starte en virksomhed op i et nyt land:

”Jeg har stor international erfaring og kendskab til virkeligheden på begge sider af sundet, forskelle, faldgruber, og et stort netværk at trække på. Da jeg har flyttet til et nyt land mange gange, har jeg godt styr på, hvordan man finder relevant information, spørgsmål man skal stille sig selv og finde løsninger på.” fortæller Jakob.

I 2014 valgte Jakob og hans familie at slå sig ned i Sverige, nærmere bestemt i Malmø og 5 minutter fra Øresunddirekts Informationscenter. Siden da har Jakob været tilknyttet Sparringspartnerne i Danmark, hvor han sidder i bestyrelsen, mens han også har været engageret i dynamiske start-up-miljøer på begge sider af broen. Han kender derfor til Øresundsregionen, både dets potentiale og udfordringer, som tværnationalt arbejdsmarked:

”Selvom Danmark og Sverige er naboer, og mange ting er ens, er der også mange forskelle. Nogle af dem havde man måske ikke lige gættet på. Både administrativt og kulturelt.”

Derfor kan det ofte være en god idé at forhøre sig med eksperter, rådgivere eller myndigheder, inden man som virksomhed begiver sig over sundet. Men for dem der tør og lykkes, venter et enormt marked, der agerer brohoved til Skandinavien og kan give adgang til resten af verdenen.  

”Broen har jo gjort afstanden mindre, men der er stadig en mental grænse at overvinde. De, der tager skridtet, får adgang til et større marked og mangfoldigt kundesegment.” fortæller Jakob, som håber, at han kan bidrage til regionens vækst ved at hjælpe både andre, men også sig selv. For som han afslutningsvis pointerer:

”Som nysgerrig person og naturlig netværker er det altid godt at lære noget nyt, indsigt i nye brancher og projekter.”

Hvis du og din virksomhed er interesseret i et vejledningsmøde med Jakob og vores andre øresundsvejledere, er det nu muligt at booke et digitalt møde via vores hjemmeside.

 

Læs mere og book et møde med øresundsvejlederne

Jeg har stor international erfaring og kendskab til virkeligheden på begge sider af sundet, forskelle, faldgruber, og et stort netværk at trække på. Da jeg har flyttet til et nyt land mange gange, har jeg godt styr på, hvordan man finder relevant information, spørgsmål man skal stille sig selv og finde løsninger på.

Jakob Gunge, Øresundsvejleder

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Var dette indhold relevant?

Få tips og råd fra NyföretagarCentrum

Hetty Lindell fra NyföretagarCentrum hjælper virksomheder med at vokse i både Danmark og Sverige på Øresundsvejledningen. 

Støttes af